fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Camden Bl贸 posar脿 en valor el patrimoni festiu i cultural de Benicarl贸

El Camden Bl贸 posar脿 en valor el patrimoni festiu i cultural de Benicarl贸

Quatre artistes de reconegut prestigi pintaran quatre grans murals amb tem脿tiques que giraran al voltant de les Falles, les Festes Patronals, la cultura ibera i l’Estel del Collet.

El regidor de Cultura, Pedro Manch贸n, i la directora del Mucbe, Lorena Luj谩n, han presentat les principals novetats de la nova edici贸 del Camden Bl贸, les jornades d’art urb脿 que des de fa sis anys han anat omplint de grans murals les fa莽anes de Benicarl贸 en una aposta per donar veu als artistes urbans i al mateix temps embellir la ciutat.

El projecte, que va sorgir com una iniciativa ciutadana canalitzada a trav茅s dels pressupostos participatius, s’ha convertit en una de les activitats que m茅s expectaci贸 genera durant les Festes Patronals, donada l’espectacularitat dels treballs.

芦Enguany 鈥攈a explicat el regidor鈥 hem apostat per dos homes i dos dones, que pintaran quatre grans murals en clau benicarlanda, amb l’objectiu de posar en valor la nostra gent i el nostre patrimoni cultural禄.

Les聽Falles de Benicarl贸, i m茅s concretament el 50茅 aniversari que se celebrar脿 el mar莽 de 2023, seran les protagonistes d’un dels murals. L’artista encarregada de pintar-lo ser脿 Lara Gombau, muralista, il路lustradora i dissenyadora nascuda a les Cases d’Alcanar i amb una traject貌ria art铆stica molt consolidada. El mural s’ubicar脿 al final del carrer de C茅sar Cataldo.

La segona tem脿tica seran les聽Festes Patronals. En aquest cas ser脿 la il路lustradora Cristina Salas l’encarregada de donar-li forma al mural, que s’ubicar脿 en un dels passatges pr貌xims al carrer dels Boters, al centre de la ciutat.

El tercer mural, ubicat a l’avinguda de Magallanes amb el carrer de Navarra, estar脿 dedicat a la聽cultura ibera聽i anir脿 a c脿rrec de l’artista Andr茅s Iglesias, m茅s conegut com a Cobre, un muralista argent铆 conegut del p煤blic benicarlando per ser tamb茅 l’autor del magn铆fic mural del mariner del final de l’avinguda del Marqu茅s de Benicarl贸.

Finalment, l’煤ltim dels murals estar脿 dedicat a l’Estel del Collet聽i al seu autor, Jaume Rol铆ndez, coincidint amb els 25 anys de la publicaci贸 de l’obra. El mural, que s’ubicar脿 al costat de l’entrada a la Biblioteca Manel Garcia Grau, el pintar脿 l’artista canari Tono Cruz, un reconegut muralista amb una dilatada traject貌ria pict貌rica que ha deixat la seua empremta arreu del m贸n.

El proc茅s de creaci贸 dels quatre murals es podr脿 gaudir en directe des de les quatre ubicacions: el carrer de C茅sar Cataldo, el carrer dels Boters, l’avinguda de Magallanes i la Biblioteca Manel Garcia Grau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.