fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El IVC+R restaura la imatge de sant Pascual Bail贸n de Vila-real

El IVC+R restaura la imatge de sant Pascual Bail贸n de Vila-real

L’Institut Valenci脿 de Conservaci贸 i Restauraci贸 est脿 restaurant la imatge de sant Pascual Bail贸n de Vila-real que processiona tots els 17 de maig pel municipi. La imatge ha sigut traslladada als tallers del IVC+R a Val猫ncia perqu猫 es puguen realitzar les actuacions necess脿ries.

Els danys m茅s importants que presenta la imatge s贸n brut铆cia superficial generalitzada per tota l’obra, i importants p猫rdues de policromia, m茅s evidents en els peus i m脿 del sant. Tamb茅 s’ha detectat la fractura i encolat de diverses falanges de la m脿 del sant. A m茅s, presentava senyals d’haver estat afectada per insectes xil貌fags.

La peanya que sustenta al sant tamb茅 presenta deterioracions en les motlures, que s’han fracturat i han sigut recol路locades amb claus, i desgastos generalitzats de l’or i la policromia de la zona.

La intervenci贸 que est脿 realitzant el IVC+R consistira en un tractament de desinsectaci贸 per an貌xia, la consolidaci贸 de zones puntuals de la policromia, la neteja f铆sic -qu铆mica del conjunt de la imatge, i la reintegraci贸 crom脿tica de les p猫rdues de policromia, aix铆 com el condicionament de les motlures i daurats de la peanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.