fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Els alumnes de cinqu茅 i sis茅 de prim脿ria podran gaudir de cinema actual en valenci脿

Els alumnes de cinqu茅 i sis茅 de prim脿ria podran gaudir de cinema actual en valenci脿

La Regidoria de Cultura ofereix sessions matinals de ‘Del Rev茅s’ els dies 12 i 17 de febrer en el Teatre del Raval.

La Regidoria de Cultura, dirigida per Ver贸nica Ruiz, ha programat, en coordinaci贸 amb Col路lectius per la Llengua i la Cultura Castell贸 鈥揈scola Valenciana, sessions matinals de cinema en valenci脿 per a alumnat de diversos centres d’Educaci贸 Prim脿ria de la ciutat de Castell贸.

Les sessions tindran lloc els dies 12 i 17 de febrer en el Teatre del Raval i la pel路l铆cula projectada ser脿 ‘Del Rev茅s’ (Inside Out) de Disney-Pixar. Aquesta pel路l铆cula s’ofereix a l’alumnat de cinqu茅 i sis茅 d’Educaci贸 Prim脿ria.

El programa de ‘Cimena a l’escola’ 茅s el projecte d’Escola Valenciana que t茅 com a objectiu contribuir a la normalitzaci贸 de la nostra llengua en l’脿mbit del cinema, “perqu猫 茅s molt important que l’alumnat valenci脿 es trobe amb referents que parlen en la nostra llengua tant en l’escola com en el carrer”.

Aquest programa arriba cada curs a un bon nombre de sales valencianes per a oferir als xiquets i joves les novetats cinematogr脿fiques del moment amb el segell de versi贸 valenciana.

Cada pel路l铆cula ve acompanyada d’una fitxa did脿ctica que facilita el treball en l’aula i fomenta aix铆 el coneixement de diferents aspectes del llenguatge cinematogr脿fic entre l’alumnat.

Aquesta iniciativa 茅s possible gr脿cies a la col路laboraci贸 d’ajuntaments com el de Castell贸 que veuen en el programa ‘Cinema a l’escola’ una oportunitat de normalitzar la nostra llengua en un 脿mbit tan important en el segle XXI com 茅s el sector de l’audiovisual i el cinema.

‘Del rev茅s’ (Inside Out) 茅s una divertida par脿bola on es personifiquen diferents sentiments i viv猫ncies de la protagonista, en la complicada transici贸 de la infantesa a l’adolesc猫ncia.

Diuen que sabem bastant com funciona la ment humana, per貌 ning煤 l’ha vist en acci贸 per dins. Alegria, Tristesa, F脿stic, Ira, Por, records… estan dins del cap de Rily, una xiqueta d’11 anys que est脿 bastant afectada pel canvi de resid猫ncia, encara que no tothom ho nota.

Leave a Reply

Your email address will not be published.