fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 impulsa el potencial tur铆stic de l’art rupestre de la Valltorta en el seu 20 aniversari com a Patrimoni de la Humanitat

La Diputaci贸 impulsa el potencial tur铆stic de l’art rupestre de la Valltorta en el seu 20 aniversari com a Patrimoni de la Humanitat

L’adequaci贸 de l’acc茅s a les pintures, la seua divulgaci贸 i promoci贸 tur铆stica, claus del treball del Govern Provincial.

La Diputaci贸 de Castell贸 impulsa el potencial tur铆stic de l’art rupestre de la Valltorta-Gasulla quan avui es compleix el 20 aniversari de la seua Declaraci贸 com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. I 茅s que el Govern Provincial ha actuat a potenciar les oportunitats tur铆stiques i de dinamitzaci贸 que s’obren al territori amb un recurs de tal envergadura i reconeixement internacional. Aix铆, ja va adequar amb la instal路laci贸 de passarel路les l’acc茅s a part d’estos recursos al Parc Natural de Valltorta-Gasulla, tamb茅 promou el coneixement d’estos recursos amb jornades com la realitzada a l’abril en el municipi de T铆rig (‘T铆rig 20 anys de patrimoni’, o amb l’exposici贸 realitzada en la Diputaci贸 per l’Any Europeu del Patrimoni en la qual l’art rupestre va tenir un paper protagonista.

El vicepresident primer de la Diputaci贸 i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “amb este tipus d’iniciatives promocionem la nostra cultura i fem del nostre patrimoni cultural tamb茅 un revulsiu tur铆stic per als nostres municipis. Conservem el nostre patrimoni en les millors condicions, per貌 tamb茅 ajudem a donar-ho a con猫ixer i a fer-ho de forma original i l煤dica amb este tipus de propostes que ajuden a omplir d’activitat i visitants els nostres pobles durant els caps de setmana. Perqu猫 entenem que la cultura no ha de ser un ben est脿tic, sin贸 un aliat dinamitzador de l’activitat dels nostres pobles”.

脡s per aix貌 que el vicepresident ha assegurat que “este b茅 de la prov铆ncia que compta amb la declaraci贸 de Patrimoni Mundial de la Humanitat mereix que totes les administracions unim el nostre esfor莽 per donar-li l’impuls que mereix, cultural i tur铆stic, i provocar que redundi en la dinamitzaci贸 i generaci贸 de la m脿xima riquesa als pobles de l’interior de Castell贸”.

No obstant aix貌, cal recordar que la cova Rem铆gia a Ares del Maestrat 茅s propietat de la Diputaci贸 de Castell贸, i l’art rupestre forma part important tamb茅 de la iniciativa Castell贸 Arqueol貌gic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.