fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació impulsa el potencial turístic de l’art rupestre de la Valltorta en el seu 20 aniversari com a Patrimoni de la Humanitat

La Diputació impulsa el potencial turístic de l’art rupestre de la Valltorta en el seu 20 aniversari com a Patrimoni de la Humanitat

L’adequació de l’accés a les pintures, la seua divulgació i promoció turística, claus del treball del Govern Provincial.

La Diputació de Castelló impulsa el potencial turístic de l’art rupestre de la Valltorta-Gasulla quan avui es compleix el 20 aniversari de la seua Declaració com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. I és que el Govern Provincial ha actuat a potenciar les oportunitats turístiques i de dinamització que s’obren al territori amb un recurs de tal envergadura i reconeixement internacional. Així, ja va adequar amb la instal·lació de passarel·les l’accés a part d’estos recursos al Parc Natural de Valltorta-Gasulla, també promou el coneixement d’estos recursos amb jornades com la realitzada a l’abril en el municipi de Tírig (‘Tírig 20 anys de patrimoni’, o amb l’exposició realitzada en la Diputació per l’Any Europeu del Patrimoni en la qual l’art rupestre va tenir un paper protagonista.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “amb este tipus d’iniciatives promocionem la nostra cultura i fem del nostre patrimoni cultural també un revulsiu turístic per als nostres municipis. Conservem el nostre patrimoni en les millors condicions, però també ajudem a donar-ho a conèixer i a fer-ho de forma original i lúdica amb este tipus de propostes que ajuden a omplir d’activitat i visitants els nostres pobles durant els caps de setmana. Perquè entenem que la cultura no ha de ser un ben estàtic, sinó un aliat dinamitzador de l’activitat dels nostres pobles”.

És per això que el vicepresident ha assegurat que “este bé de la província que compta amb la declaració de Patrimoni Mundial de la Humanitat mereix que totes les administracions unim el nostre esforç per donar-li l’impuls que mereix, cultural i turístic, i provocar que redundi en la dinamització i generació de la màxima riquesa als pobles de l’interior de Castelló”.

No obstant això, cal recordar que la cova Remígia a Ares del Maestrat és propietat de la Diputació de Castelló, i l’art rupestre forma part important també de la iniciativa Castelló Arqueològic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.