fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 recupera l’esplendor de diferents obres religioses que trauran en les processons de Setmana Santa en la prov铆ncia

La Diputaci贸 recupera l’esplendor de diferents obres religioses que trauran en les processons de Setmana Santa en la prov铆ncia

La Diputaci贸 afavorir脿 que la Setmana Santa brille amb la seua major esplendor en tota la prov铆ncia de Castell贸. Per a a莽貌, el Govern Provincial, a trav茅s del seu Servei de Restauraci贸 provincial, ha treballat en els 煤ltims mesos en la restauraci贸 d’obres religioses que es trauran en processons per diferents punts de la prov铆ncia.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat que aquest comprom铆s amb “el patrimoni sacre i amb la Setmana Santa castellonenca 茅s un comprom铆s tamb茅 amb la nostra hist貌ria, llegat i fervor amb el qual es viuen aquestes dates. No en va, la tradici贸 i peculiaritat fan que la nostra Setmana Santa compte amb diverses festes d’inter茅s tur铆stic provincial que s贸n, en si mateixes, un recurs cultural i tur铆stic”.

Aix铆, gr脿cies “a les mans expertes i sempre encertades de les nostres professionals del Servei de Restauraci贸”, la Diputaci贸 ha escom茅s enguany la restauraci贸 de Verge dels Dolors, el Sant Sepulcre del Crist de Ortells de Vila-real i el Crist articulat d’Almassora.

En el cas de la Verge dels Dolors, es va reintegrar les llacunes amb falta de policromia i es va donar una protecci贸 de vern铆s mentre que en el Sant Sepulcre es va realitzar una neteja d’ors i es va reconstruir volum猫tricament algun faltant, daurant amb pa d’or fi per a finalment donar una capa de vern铆s per a protegir-ho.

Finalment, al Crist articulat d’Almassora se li va realitzar un estudi detallat mitjan莽ant la realitzaci贸 d’un tac i radiografies per a comprovar el mecanisme dels bra莽os i la causa dels danys que presentava l’obra. Una vegada analitzat, se li va realitzar una neteja superficial i es va tractar la zona de l’articulaci贸 dels bra莽os que era la m茅s danyada.

Passi贸 de Borriol i Torreblanca
En la mateixa l铆nia de suport a les celebracions religioses i de foment del turisme religi贸s, l’administraci贸 provincial propiciar脿 aquesta nit que ‘La Passi贸’ tant de Borriol com de Torreblanca es reafirme com un referent dins del calendari d’esdeveniments culturals i tradicionals programats aquesta setmana.

Per a a莽貌, la Diputaci贸 destinar脿 12.000 euros a cadascun dels municipis per a organitzar sengles actes que, per exemple el de Borriol, es preveu congregue aquesta nit en la localitat a m茅s de 20.000 persones a partir de les 22.00 hores.

Leave a Reply

Your email address will not be published.