fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Generalitat declara Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la CV a la Rompida de la Hora

La Generalitat declara Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la CV a la Rompida de la Hora

S’ha aconseguit arran de la sol·licitud de l’Ajuntament a data 23 de desembre de 2015 i gràcies a la gestió realitzada en aquests últims 6 mesos.

La Generalitat Valenciana ha declarat Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana a la Rompida de la Hora de l’Alcora. Avui s’ha publicat la resolució de la presidència de la Generalitat en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Una declaració que s’ha obtingut arran de la sol·licitud de l’Ajuntament a data 23 de desembre de 2015, com s’indica en el DOGV, i gràcies a la gestió i l’intens treball realitzat en aquests últims 6 mesos.

L’alcalde de l’Alcora, Víctor Garcia, ha manifestat la seua satisfacció per “tan grata notícia” i ha destacat que “des del principi de la legislatura l’actual Govern de l’Alcora ens vam posar a treballar amb l’objectiu de poder aconseguir tan merescuda distinció en enguany 2016, abans de la celebració de la Setmana Santa. I així ha sigut, amb la qual cosa hem aconseguit l’objectiu i l’alegria és enorme, sobretot per la repercussió positiva que va a tenir aquesta declaració per a la Rompida, la Setmana Santa, i l’Alcora en general”.

Aquesta distinció posa de manifest l’especial rellevància de la Rompida de la Hora dins del calendari festiu de la Comunitat Valenciana. Una rellevància que queda perfectament reflectida en el complet i minuciós expedient elaborat pel Cronista Oficial de l’Alcora, José Manuel Puchol.

Cal destacar també la gran labor realitzada per la comissió de treball per a la consecució de la Declaració d’Interés Turístic a la Rompida de la Hora de l’Alcora, presidida per l’alcalde de l’Alcora, i integrada per José Manuel Puchol, Cronista Oficial, Inés Peris, de l’Oficina de Turisme de l’Alcora, José Luis Esteban, fundador de la Rompida de la Hora i Mechor Paús, President de la Germanor del Santíssim Crist del Calvari.

Garcia ha subratllat “el gran treball” realitzat per la comissió i també “la bona predisposició des del primer minut del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, per a treballar braç a braç amb l’Ajuntament i recolzar la labor del govern de l’Alcora, acudint sempre que se li ha cridat”.

Cal recordar que, després de la comunicació per part del director general de Turisme de l’arxiu de la sol·licitud de l’Ajuntament (aprovada en Ple al març de 2015) a causa que l’anterior equip de govern del Partit Popular no va enviar cap documentació, l’actual govern de l’Alcora va engegar tot el mecanisme de forma immediata per a tornar a enviar la sol·licitud, elaborar l’expedient i recopilar tota la documentació necessària.

“Un treball intens que ha donat els seus fruits, com posa de manifest l’obtenció d’aquesta important declaració”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.