fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La sala San Miguel de Castell贸 acull la mostra del Projecte 3 CMCV “Art i Metamorfosi”

La sala San Miguel de Castell贸 acull la mostra del Projecte 3 CMCV “Art i Metamorfosi”

La tercera convocat貌ria del programa de suport a l’art emergent del Consorci de Museus reflexiona sobre la idea de la transformaci贸 en l’art.

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana continua en la seua labor de suport a l’art m茅s actual i als artistes emergents de la Comunitat a trav茅s del Projecte 3 CMCV. Aquesta vesprada s’inaugura l’exposici贸 de la tercera edici贸 que porta per t铆tol “Art i Metamorfosi” a la sala San Miguel de la Fundaci贸 Caixa Castell贸, la segona itiner脿ncia d’aquesta mostra, despr茅s del seu pas pel Centre del Carme de Val猫ncia.

En “Art i Metamorfosis”, els artistes Daniel Jord谩n, Hugo Mart铆nez-Tormo i Alejandra de la Torre presenten tres propostes multidisciplin脿ries que reflexionen sobre la idea de la transformaci贸 de l’obra d’art i del mateix artista.

Es tracta de la tercera convocat貌ria del programa Projecte 3 CMCV que publica el Consorci de Museus anualment. En aquesta, se seleccionen tres projectes expositius dotats cadascun amb una ajuda a la producci贸 de 5.000 . Una vegada realitzats, els tres projectes conformen una exposici贸 que viatja per les tres prov铆ncies de la Comunitat.

Cl脿ssics del cine i de la literatura universal com “La finestra indiscreta”, de Hitchcock, en la passada edici贸, o ara “La metamorfosi”, de Kakfa, han servit de fil conductor en les diferents convocat貌ries proposant temes d’interessant reflexi贸. Temes, d’altra banda, molt recurrents en la hist貌ria de l’art com 茅s, en aquesta ocasi贸, la idea de la transformaci贸, el canvi, o incl煤s la monstruositat.

A partir de la novel路la de Franz Kafka “Metamorfosi”, de la qual es va complir en 2015 el seu centenari, els tres artistes presenten en aquesta exposici贸 una obra de gran c脿rrega simb貌lica treballant en diferents disciplines com ara pintura, escultura, instal路laci贸 audiovisual o fotografia.

Formalment, l’exposici贸 presenta una obra per cada artista que no se centra en una 煤nica pe莽a sin贸 en un conjunt d’aquestes, amb l’objectiu, tant de transmetre el seu missatge, com de con茅ixer la personalitat art铆stica del creador.

En el cas de Hugo Mart铆nez-Tormo, aquest centra la mirada sobre el proc茅s de creaci贸 de l’obra d’art mostrant cada fase de transformaci贸 d’aquesta, passant de la pintura a l’escultura a trav茅s de l’audiovisual.

La seua obra titulada “Tr铆ptic” consisteix en una instal路laci贸 audiovisual composta per 3 fotografies, 3 v铆deos i 3 volums geom猫trics, que, al seu torn, recorden 3 cris脿lides. Formes, volums i colors, tots aquests primaris, que combinant-se entre si, produeixen variacions infinites i generen totes les formes i colors possibles.

En la seua obra “The Fool Show” (instal路laci贸 a partir d’escultures i pintures), Daniel Jord谩n fa una interpretaci贸 de la novel路la basant-se en el seu car脿cter autobiogr脿fic. Jord谩n s’identifica com a artista amb la passi贸 que sentia Kafka per l’escriptura. La transformaci贸 mostra la situaci贸 en qu猫 es troba el creador, el qual se sent una bestiola rara per voler dedicar-se a la seua passi贸, la qual 茅s entesa com a menys sospitosa a ulls de la societat mercantil moderna.

L’artista castellonenc, Alejandra de la Torre, en la seua obra “L’estigma de l’aturat”, fa una cr铆tica social de la situaci贸 de l’aturat a Espanya. A mode autobiogr脿fic descriu el proc茅s transformador del ser hum脿, de l’artista, amb les seues il路lusions, la seua formaci贸 i la seua projecci贸 professional, en un objecte, en un par脿sit de la societat, en definitiva, en una bestiola, amb les esperances ja minvades pel frac脿s davant de la falta de suport i d’eixida laboral.

Pr貌xima convocat貌ria Projecte 3 CMCV: Els pecats capitals

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana mant茅 oberta la seg眉ent convocat貌ria del Projecte 3 CMCV de suport a l’art emergent. El tema proposat per a l’edici贸 de 2016 gira entorn dels pecats capitals, amb la intenci贸 de contribuir a la commemoraci贸 del cinqu茅 centenari de la mort del Bosco (1450-1516) i d’una de les obres m茅s emblem脿tiques que se li atribueixen: “La taula dels set pecats capitals”.

La convocat貌ria estar脿 oberta fins al 12 de mar莽. Els projectes podran ser presentats en la seu del Consorci de Museus (al Centre del Carme) o per mitj脿 de missatgeria o correu postal. Consulta les bases ac铆.

En la seua quarta edici贸, el programa de suport a l’art emergent del Consorci de Museus es presenta com un projecte consolidat pel quals ja s’han beneficiat 10 artistes novells als quals se sumaran d’altres tres i on ja s’han invertit 60.000 euros en ajudes a la producci贸 i promoci贸 de l’art m茅s actual.

Primeres Jornades de Performance a la sala San Miguel

Coincidint amb la inauguraci贸 d’aquesta vesprada a la sala San Miguel, la Fundaci贸 Caixa Castell贸, en col路laboraci贸 amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i la Diputaci贸 de Castell贸, organitza les Primeres Jornades de Performance a la sala San Miguel. De moment s’han programat tres sessions amb la participaci贸 de sis artistes.

Aquesta primera sessi贸 comptar脿 amb la participaci贸 de Nelo Vilar, l’artista nascut a Artana en 1968 que realitzar脿 la performance “Antologia explicada als infants”, on mostrar脿 alguns dels seus treballs recents. A continuaci贸, l’estudiant valenciana de Belles Arts, Carla Roca, realitzar脿 la performance “Mi # (variaci贸)” on mostra el seu inter茅s per la participaci贸 del p煤blic en un sentit t脿ctil.

Les jornades continuaran els dies 11 de mar莽 i 9 d’abril amb els artistes 脕ngela Garc铆a, Luc铆a Peir贸, Isabel G贸mez Mondrag贸n i Lorena Izquierdo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.