fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’AVL dona suport a l’audiovisual amb un cicle per a analitzar el cine valencià i en valencià

L’AVL dona suport a l’audiovisual amb un cicle per a analitzar el cine valencià i en valencià

El president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, ha inaugurat esta vesprada, en la seu de la SGAE, a València, el cicle ‘Cine valencià, cine en valencià. Els llenguatges de la cinematografia valenciana’, on ha destacat que “l’audiovisual valencià és fonamental per a la vertebració d’un sector cultural i industrial, però també per al futur de la nostra llengua”.

Ferrer ha donat suport un col·lectiu capdavanter “bàsic” i fins i tot “estratègic” per al futur de la societat valenciana, des del punt de vista comunicatiu, ha afirmat. També s’ha referit a l’encert d’organitzar un cicle per a reflexionar sobre la situació del sector en totes les vessant, “ara que comença a reviscolar després d’anys d’incerteses”, amb la recuperació de mitjans públics valencians, com és À Punt.

La inauguració ha comptat també amb les intervencions d’Abel Guarinos, director general de l’Institut Valencià de Cultura, i d’Alvar Peris, director en funcions del Departament de Teoria dels Llenguatges de la Universitat de València, que han manifestat la necessitat de consolidar la indústria audiovisual amb més inversions i amb polítiques dirigides al foment de produccions de qualitat i en valencia.

La primera jornada del cicle titulada ‘Indústria, arts i professions del cine valencià’ ha dibuixat el panorama actual del sector, que ha travessat per moltes dificultats, especialment arran del tancament de Canal 9. Cinc anys després, la situació comença a tindre un altre color, a pesar de la mancança de recursos econòmics i de les dificultats per trobar l’espai comunicatiu entre la població .

En esta sessió ha participat Giovanna Ribes, directora de La família, pel·lícula que s’ha projectat abans de la taula redona; Lorena Lluch, productora, i Antonio Mansilla, president de l’Associació Valenciana de Productors Independents. Demà continuarà el cicle amb la participació del dramaturg i guionista Rodolf Sirera; l’actor Carles Alberola i la professora de l’UJI Rosa Agost, que debatran sobre ‘Llengua i cine. El guionatge’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.