fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L鈥橝VL dona suport a l鈥檃udiovisual amb un cicle per a analitzar el cine valenci脿 i en valenci脿

L鈥橝VL dona suport a l鈥檃udiovisual amb un cicle per a analitzar el cine valenci脿 i en valenci脿

El president de l鈥橝cad猫mia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, ha inaugurat esta vesprada, en la seu de la SGAE, a Val猫ncia, el cicle 鈥楥ine valenci脿, cine en valenci脿. Els llenguatges de la cinematografia valenciana鈥, on ha destacat que 鈥渓鈥檃udiovisual valenci脿 茅s fonamental per a la vertebraci贸 d鈥檜n sector cultural i industrial, per貌 tamb茅 per al futur de la nostra llengua鈥.

Ferrer ha donat suport un col路lectiu capdavanter 鈥渂脿sic鈥 i fins i tot 鈥渆strat猫gic鈥 per al futur de la societat valenciana, des del punt de vista comunicatiu, ha afirmat. Tamb茅 s鈥檋a referit a l鈥檈ncert d鈥檕rganitzar un cicle per a reflexionar sobre la situaci贸 del sector en totes les vessant, 鈥渁ra que comen莽a a reviscolar despr茅s d鈥檃nys d鈥檌ncerteses鈥, amb la recuperaci贸 de mitjans p煤blics valencians, com 茅s 脌 Punt.

La inauguraci贸 ha comptat tamb茅 amb les intervencions d’Abel Guarinos, director general de l’Institut Valenci脿 de Cultura, i d’Alvar Peris, director en funcions del Departament de Teoria dels Llenguatges de la Universitat de Val猫ncia, que han manifestat la necessitat de consolidar la ind煤stria audiovisual amb m茅s inversions i amb pol铆tiques dirigides al foment de produccions de qualitat i en valencia.

La primera jornada del cicle titulada 鈥業nd煤stria, arts i professions del cine valenci脿鈥 ha dibuixat el panorama actual del sector, que ha travessat per moltes dificultats, especialment arran del tancament de Canal 9. Cinc anys despr茅s, la situaci贸 comen莽a a tindre un altre color, a pesar de la mancan莽a de recursos econ貌mics i de les dificultats per trobar l鈥檈spai comunicatiu entre la poblaci贸 .

En esta sessi贸 ha participat Giovanna Ribes, directora de La fam铆lia, pel路l铆cula que s鈥檋a projectat abans de la taula redona; Lorena Lluch, productora, i Antonio Mansilla, president de l鈥橝ssociaci贸 Valenciana de Productors Independents. Dem脿 continuar脿 el cicle amb la participaci贸 del dramaturg i guionista Rodolf Sirera; l鈥檃ctor Carles Alberola i la professora de l鈥橴JI Rosa Agost, que debatran sobre 鈥楲lengua i cine. El guionatge鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.