fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Morella posa en valor el patrimoni de la pedra en sec

Morella posa en valor el patrimoni de la pedra en sec

Morella i la Taula del S茅nia han organitzat diferents activitats sota el t铆tol Patrimoni i Territori: arquitectura rural amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2017.

D’aquesta manera, ahir va tenir lloc la xerrada sobre la pedra en sec a Morella a c脿rrec de Julio Monfort i Estefania Barreda, els quals han donat a con茅ixer aquest tipus d’arquitectura de la zona. A m茅s, dem脿 a les 9.00 hores parteix l’Itinerari per l’arquitectura rural de la pedra en sec en el qual es visitaran algunes d’aquestes construccions que hi ha al terme de Morella.

L’alcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s, va comen莽ar l’acte presentant als dos ponents i ha comentat que “aquestes activitats s贸n molt importants per a donar a con茅ixer diferents caracter铆stiques i atractius de la nostra zona”. A m茅s, ha destacat que “aquest patrimoni de la pedra en sec que tenim a les nostres comarques 茅s molt important i s’ha de posar en valor”, a m茅s, “la manera de realitzar-les amb excursions i xerrades permet gaudir de la natura a l’hora que aprenem m茅s sobre el territori”. Aix铆, Rhams茅s ha afegit que “l’Itinerari per l’arquitectura rural de la pedra en sec permetr脿 veure de prop diferents construccions d’aquest tipus repartides pel terme de Morella”.

Durant la xerrada Julio i Estefania van explicar els diferents tipus de construccions que hi ha de pedra en sec distribu茂des pels pobles que conformen la Mancomunitat de la Taula del S茅nia. Aix铆, els i les assistents a la confer猫ncia han pogut veure i profunditzar sobre les diferents parets i casetes i els seus usos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.