fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Recomenaci贸 liter脿ria: Parla de plom

Recomenaci贸 liter脿ria: Parla de plom

Este llibre escrit per Joan Navarro i publicat per la Instituci贸 Alfons el Magn脿nim ha sigut reconegut amb el Premi de la Cr铆tica dels escriptors valencians de 2005 i amb el premi Carles Salvador de 2010.

Joan Navarro representa dins de les lletres valencianes, l’inici d’una nova est猫tica, que s’ha identificat amb la de la Generaci贸 dels 70, la qual amb els seus versos i els dels seus contemporanis, signific脿 el naixement d’un nou paradigma literari d’una enorme influ猫ncia en els anys seg眉ents.

Amb 22 anys va guanyar la primera convocat貌ria del Premi Vicent Andr茅s Estell茅s amb un llibre que assenyalava com s’havia arribat al final d’un per铆ode, el de la poesia social, i comen莽ava un altre d’una l铆rica que utilitzava un nou llenguatge, m茅s cuidat, m茅s po猫tic i menys funcional. Va ser aquella una proposta de modernitat, formulada per un grup d’escriptors nascuts a la d猫cada posterior a l’acabament de la guerra civil espanyola, majorit脿riament en la part final dels anys quaranta, que es manifestaven independents d’aquella confrontaci贸 i que van formular les bases de la poesia del postfranquisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.