fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Ruiz convoca per primera vegada a totes les associacions culturals al Consell Municipal de Cultura

Ruiz convoca per primera vegada a totes les associacions culturals al Consell Municipal de Cultura

La regidora de Cultura ha mostrat aix铆 la seua voluntat que 鈥渢otes les entitats culturals estiguen representades, sense excepcions鈥

Ver贸nica Ruiz, regidora de Cultura, va presidir recentment la constituci贸 del nou Consell Municipal de Cultura. Per a a莽貌, la regidora va convocar per primera vegada en la hist貌ria de l’Ajuntament de Castell贸 a totes les associacions culturals de la ciutat perqu猫 鈥渄’una vegada per sempre estigueren la totalitat de les associacions culturals de Castell贸 representades en el Consell鈥.

Ruiz ha explicat que fins avui el Consell Municipal de Cultura de Castell贸 era un 貌rgan en el qual, a difer猫ncia d’altres Consells Sectorials, les associacions que treballen en l’脿mbit cultural no podien demanar la seua inclusi贸 directa en el ple de l’貌rgan.
Per a莽貌, la nova regidora de Cultura volia canviar 鈥渄es del primer moment aquesta situaci贸, obrint el Consell a la participaci贸 i representaci贸 de totes les entitats existents en la ciutat de Castell贸, sense cap excepci贸 ni condici贸 m茅s que el fet d’estar constitu茂da i registrada com a associaci贸 cultural, he volgut convidar-les a totes a participar鈥.

D’aquesta manera, el nou Consell Municipal de Cultura va quedar constitu茂t amb la participaci贸 de 59 representants d’associacions culturals, als quals s’afegiran 2 representants m茅s que no van poder acudir a la passada convocat貌ria. Un total de 61 persones representaran a totes les associacions culturals de la ciutat.

A trav茅s del Consell Municipal de Cultura es podran canalitzar les iniciatives i inquietuds ciutadanes en mat猫ria cultural en certs temes concrets d鈥檌nter茅s per a la ciutat. Tamb茅 a trav茅s d’ell s’emetran informes que puguen sol路licitar els 貌rgans municipals en relaci贸 amb les iniciatives municipals relatives al sector cultural i formular propostes d’actuaci贸 i oferir solucions als problemes del sector.

A m茅s, durant la celebraci贸 de la reuni贸, es van constituir diverses comissions de treball per a realitzar un seguiment m茅s exhaustiu de les problem脿tiques o situacions espec铆fiques del sector cultural castellonenc. Aquestes comissions van ser cinc amb les seg眉ents tem脿tiques: Patrimoni, Liter脿ria, Musical, Arts Pl脿stiques i Cient铆fica.

Finalment, sis van ser els membres triats com a representants: Joan Francesc Mira, Xaro Nomded茅u, F脿tima Agut, Carmina Pinyana, Sergi Selma, i Toni Valesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.