fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real Renaix reactiva el sector musical i dinamitza la ciutat amb 53 concerts de grups locals i provincials

Vila-real Renaix reactiva el sector musical i dinamitza la ciutat amb 53 concerts de grups locals i provincials

Al festival, que tindrà continuïtat fins a final d’any, s’ha sumat el cicle Vila-real Alive, quatre concerts d’artistes nacionals i internacionals que han reunit 1.400 espectadors en un format segur que reforça la marca de Ciutat de Festivals.

Un total de 53 grups i artistes locals i provincials han passat des de finals del mes de juliol pel festival Vila-real Renaix, l’aposta de l’Ajuntament per la reactivació del sector musical i la dinamització de l’economia després dels mesos més durs de la pandèmia. Esta proposta d’oci s’ha complementat amb el cicle Vila-real Alive, quatre concerts d’artistes nacionals i internacionals, de major format però amb totes les mesures de prevenció per a garantir la seguretat dels 1.400 assistents que van gaudir de les actuacions.

El regidor de Turisme i Festes, Diego A. Vila, ha destacat l’estímul que Vila-real Renaix, amb el consens de tots els grups municipals en la Taula pel Renaixement i en aliança amb la societat, ha suposat per a la indústria musical tant de la ciutat com de la província, “que s’ha vist greument afectada per la cancel·lació de festes i concerts a causa de la crisi sanitària”. Des del 24 de juliol i fins a este cap de setmana, un total de 53 grups i artistes han desplegat el seu talent en diferents punts de la ciutat amb actuacions de pop, rock, indie o rumba, entre altres estils.

“Amb el festival Vila-real Renaix, l’objectiu que perseguix l’equip de govern és ajudar al renaixement del nostre sector musical, tant promotors com artistes i tècnics, a més de valorar el talent local i donar suport a les empreses de la ciutat”, assenyala Vila, qui apunta que “així mateix, els concerts s’han programat en diferents espais de la ciutat a l’aire lliure com una manera de dinamitzar zones comercials i gastronòmiques durant estos mesos tan complicats”. Entre els espais utilitzats destaquen alguns com la plaça de l’Estadi de la Ceràmica o la nova plaça de Colom, incorporats en els últims anys al traçat urbà de la ciutat i que s’han demostrat “fonamentals” com a àrees de dinamització urbana. “Des de l’inici vam defensar la creació d’estes noves places com un espai d’oportunitats per a Vila-real i així s’ha demostrat ara”, assenyala Vila, qui recorda que a la plaça de l’Estadi de la Ceràmica conviuen activitats com terrasses, mercat d’antiguitats, concerts o l’exposició d’escultures monumentals de Jaume Plensa.

El regidor responsable de festivals ressalta la voluntat del govern local de donar continuïtat a aquest format de propostes musicals fins a final d’any i agraïx el comportament responsable tant dels grups i artistes com del públic. “No hem tingut cap incidència ni de contagis ni de queixes durant totes estes setmanes en les quals s’han vingut desenvolupant les actuacions musicals”, valora.

També positiva és la valoració que realitza l’edil del cicle Vila-real Alive, que va comptar amb la participació dels artistes Andrés Suárez, Ara Malikian, Coque Malla i Maldita Nerea. La mitjana d’assistents als concerts va ser de 350 persones sobre un aforament màxim de 400, una xifra global de 1.400 persones que “demostra la bona acollida per part del públic” i “evidencia que, amb una bona organització i adoptant totes les mesures de seguretat sanitàries, els espectacles musicals i culturals són segurs”. Vila ha agraït la col·laboració de la Comunitat Carmelita i el Villarreal CF per la cessió del solar per a la realització d’estos concerts a l’aire lliure, amb control d’aforament i un espai delimitat.

“Estem convençuts que este és el camí a seguir per a continuar amb la reactivació cultural i econòmica de la ciutat perquè esta pandèmia no pot portar-nos a la paràlisi total, és necessari conviure amb el virus des de la responsabilitat i la prudència”, conclou el regidor, qui recorda que “Vila-real continuarà treballant per potenciar la nostra marca de Ciutat de Festivals perquè hem demostrat que, fins i tot en este moment de pandèmia, som capaces d’oferir propostes en formats segurs i de qualitat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.