fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora redueix a la meitat el deute de 2014 després d’amortitzar un milió d’euros este mes

Almassora redueix a la meitat el deute de 2014 després d’amortitzar un milió d’euros este mes

La localitat minora un 53% els crèdits en passar de 6,8 a 3,2 milions d’euros.

L’Ajuntament d’Almassora deu avui 3.224.293,48 euros als bancs en crèdits a llarg termini concertats durant el mandat del Partit Popular. La xifra, que en 2014 era de 6,8 milions d’euros, ha caigut a menys de la meitat després de la política d’amortització de préstecs aplicada en els dos últims anys. Així ho constaten les dades de la Tresoreria municipal presentades pel regidor d’Hisenda, Santiago Agustí.

Esta part sosté que la caiguda del 53% en les pòlisses a llarg termini es deu a la progressiva amortització “fins a trencar per primera vegada en l’última dècada la barrera dels quatre milions d’euros”, ha assenyalat l’alcaldessa, Merche Galí, després de reunir-se amb Agustí per a analitzar les dades. De fet, el consistori està molt pròxim a reduir este deute fins als tres milions després del desemborsament de més d’un milió d’euros en este mes.

D’una banda, l’Ajuntament ha amortitzat 923.000 euros d’un crèdit subscrit amb CaixaBank en 2014 per a pagar la sentència de l’avinguda Generalitat. A este pagament anticipat se suma el venciment trimestral d’altres 140.000 euros, tal com figuren en les condicions signades en el seu moment. En total, més d’un milió d’euros liquidats en un únic mes que situen el deute d’Almassora “en un dels millors paràmetres de la província”, en paraules del regidor d’Hisenda.
Galí ha recordat que la previsió a l’inici de l’any era amortitzar 568.568,48 euros, xifra que s’ha multiplicat en permetre-ho el bon estat dels comptes municipals.

Tot açò, explica, contribuirà a reduir la càrrega financera que generen els interessos dia a dia “i que es paguen amb els impostos dels veïns a pesar que l’anterior equip de govern va assegurar que el deute de la sentència de l’avinguda Generalitat estava liquidada i no suposava nous costos al contribuent”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.