fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana aprova un pressupost “realista, consensuat i que respon a les demandes veïnals”

Borriana aprova un pressupost “realista, consensuat i que respon a les demandes veïnals”

Acord per Borriana fa créixer les inversions un 61% respecte al passat exercici en un pressupost que arriba als 26,9 milions d’euros.

Borriana ha aprovat el seu Pressupost Municipal per al proper exercici de 2017 per un import total de 26,9 milions d’euros en el que la regidora d’Hisenda, Cristina Rius, ha qualificat d’un “pressupost realista, que busca respondre a les necessitats actuals dels veïns i veïnes de Borriana, i que ha estat treballat i consensuat dins del Acord per Borriana per mantenir la línia d’augment de les inversions municipals”.

Durant la celebració del ple, Rius ha anat detallant els aspectes més destacables del disseny del nou pressupost, en el qual destaca “el creixement de les inversions municipals fins a un 61% respecte al passat exercici, amb la intenció de seguir atenent les demandes i reclamacions que la ciutadania ens fa arribar”.

Segons ha detallat la responsable financera municipal “el millor exemple és l’augment en més de 220.000 euros que destinem tant a la millora de Serveis Socials com a la promoció de l’Ocupació, que en l’actualitat són dues dels departaments que atenen i intenten millorar les condicions de vida dels veïns i veïnes de Borriana”. Precisament les modificacions en la RPT municipal han estat el punt previ que ha aprovat el ple, ja que tal com ha explicat el regidor de Personal, Javier Gual, “el treball de dignificació i justícia retributiva que en els últims anys no va ser capaç de dur a terme l’anterior equip de govern, serà una realitat en 2017 responent i solucionant algunes de les injustícies més evidents dins del document RPT i la confecció de la plantilla de Serveis Socials”.

La xifra total del nou pressupost municipal ascenedix a 26.904.403,7 euros, encara que com ha matisat la mateixa responsable econòmica municipal “cal tenir en compte que no podem incloure l’ingrés de 400.000 euros procedents de l’Estratègia Edusi, amb els quals es podrà explicar durant el proper exercici i que faran que arribem a superar la xifra dels 27 milions que es van aconseguir en 2016”. Dins de les inversions, Rius ha volgut puntualitzar que moltes d’elles corresponen a “execucions, obres o projectes pendents des de fa diversos anys a la nostra ciutat”, i ha donat enunciat alguns exemples com la “històricament demandada execució de la A30-31, l’adequació de la carretera del Grau i la seva unió anul·lar amb el vial del Port o la necessària construcció de prop de 200 nínxols en el cementiri municipal”. I també com a resposta a les peticions veïnals, s’inclouen en el nou pressuposat projectes proposats per la mateixa ciutadania com el Local Social del Port, el Museu Faller o la millora de la zona de l’Arenal.

Però a més, Rius també ha volgut destacar que dins de l’apartat de despeses “més d’un 20 per cent del pressupost es destinarà a serveis de caràcter preferent com a educació, cultura, esports, sanitat, ocupació o serveis socials”. Però a més, durant el plenari també s’ha parlat sobre altres serveis públics als quals es destina la despesa municipal, com el nou contracte de Manteniment d’instal·lacions elèctriques d’edificis municipals o la iniciativa de posar en marxa una xarxa de mini-busos de transport públic urbà per millorar el desplaçament entre diferents punts de la ciutat.

Un altre dels aspectes més destacats del Pressupost Municipal per 2017 i que també ha estat objecte de debat en el plenari, és la reducció del deute municipal, que en 2017 aconseguiria “un 32% menys que el que l’equip de govern actual es va trobar a la seva arribada a l’Ajuntament fa menys de dos anys, la qual cosa suposa passar d’una xifra de 12,5 milions a la qual esperem aconseguir de 8,4 a la fi del proper any, la qual cosa situaria la ràtio d’endeutament prop del 30%, 18 punts per davall que en 2015”.

Encara que el Pressupost Municipal de 2017 ha marcat la major part de la sessió, el ple ordinari també ha aprovat una moció institucional per la qual Borriana es declara Ciutat Educadora i, en el futur, analitzarà en profunditat “el projecte implícit en l’estructura i el règim de la ciutat per passar a un projecte explícit de ciutat educadora objecte de la reflexió i participació de tota la comunitat, amb els instruments que es necessiten per ajudar a les persones a créixer personal i col·lectivament, i que moltes ciutats ja han donat amb notable èxit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.