fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana sol·licitarà ajudes a l’IVACE per a remodelar l’àrea industrial del Camí Fondo

Borriana sol·licitarà ajudes a l’IVACE per a remodelar l’àrea industrial del Camí Fondo

El ple municipal del passat dijous va aprovar per unanimitat la participació en la nova convocatòria per a la millora de polígons i zones industrials de la Comunitat Valenciana en 2022.

L’Ajuntament de Borriana sol·licitarà a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) una ajuda per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en l’àrea industrial de de el camí Fondo, el projecte de remodelació del qual suposa una segona intervenció en el polígon.

El ple municipal de dijous passat va aprovar per unanimitat la participació del consistori en la nova convocatòria d’ajudes que concedeix l’IVACE per a la millora de polígons i zones industrials de la Comunitat Valenciana en 2022, en el marc d’un desenvolupament sostenible i de foment de la conservació, protecció i millora del medi ambient.

Segons ha indicat el regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis, es tracta de “potenciar i afavorir la implantació de noves indústries que reactiven l’activitat econòmica, així com millorar la productivitat de les empreses existents en aquesta àrea industrial”.
Amb aquesta iniciativa es pretén, a més, ha assenyalat, d’una banda, garantir “la seguretat de les indústries i de les persones usuàries” i, al mateix temps, emparar “la seguretat viària i l’adequada mobilitat de vianants, i vehicles”.
Arnandis ha precisat que aquest nou projecte de remodelació del polígon del camí Fondo se sumarà al realitzat l’any 2018, en què l’Ajuntament de Borriana va invertir juntament amb l’IVACE, dins d’aquesta iniciativa, al voltant de 375.000 euros la millora de la zona industrial del camí Fondo i l’Eccehomo.

La intenció és intervenir en la zona del camí Fondo amb la millora i ampliació dels aparcaments, i també en el carril bici posant una separació física que servirà per a “millorar la mobilitat urbana sostenible”, ha manifestat el responsable d’Urbanisme.
A més, es milloraran les zones verdes, igual que es preveu la implantació de sistemes de gestió de residus. D’altra banda, Arnandis ha destacat que s’invertirà en la seguretat del polígon amb la implantació de càmeres de control de trànsit connectades al servei de Policia Local. Així mateix, es milloraran els serveis d’enllumenat, xarxa d’aigua potable i sanejament.

Sobre aquest tema, ha ressaltat que totes aquestes actuacions de millora en l’espai industrial-empresarial “redunden directament en les empreses que hi ha instal·lades, en els treballadors i treballadores, així com en la ciutadania i els usuaris del polígon”.
En els últims 4 anys, la inversió global per a la millora d’àrees industrials a Borriana per part de l’IVACE s’eleva al voltant de 700.000 euros, tenint en compte que realment es tracta de tres anys, perquè en 2020 la convocatòria de l’IVACE es va anul·lar a causa de la pandèmia.

Amb la convocatòria de l’IVACE de l’any passat, 2021, l’Ajuntament va executar les obres per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en l’àrea industrial de la carretera de Nules, amb una inversió d’una mica més de 141.500 euros, subvencionats majoritàriament per part per l’IVACE. Un projecte que ha implementat també un carril bici al llarg del carrer Argila per a connectar amb el que ja hi havia a la CV-18, per a fomentar la mobilitat sostenible en els desplaçaments al polígon.
L’any 2019 l’Ajuntament va invertir juntament amb l’IVACE, dins d’aquesta iniciativa, un total de 156.960 euros en la remodelació del polígon industrial de Carabona, i 376.863 euros més en la millora de la zona industrial del camí

Leave a Reply

Your email address will not be published.