fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana sol路licitar脿 ajudes a l’IVACE per a remodelar l’脿rea industrial del Cam铆 Fondo

Borriana sol路licitar脿 ajudes a l’IVACE per a remodelar l’脿rea industrial del Cam铆 Fondo

El ple municipal del passat dijous va aprovar per unanimitat la participaci贸 en la nova convocat貌ria per a la millora de pol铆gons i zones industrials de la Comunitat Valenciana en 2022.

L’Ajuntament de Borriana sol路licitar脿 a l’Institut Valenci脿 de Competitivitat Empresarial (IVACE) una ajuda per a la millora, modernitzaci贸 i dotaci贸 d’infraestructures i serveis en l’脿rea industrial de de el cam铆 Fondo, el projecte de remodelaci贸 del qual suposa una segona intervenci贸 en el pol铆gon.

El ple municipal de dijous passat va aprovar per unanimitat la participaci贸 del consistori en la nova convocat貌ria d’ajudes que concedeix l’IVACE per a la millora de pol铆gons i zones industrials de la Comunitat Valenciana en 2022, en el marc d’un desenvolupament sostenible i de foment de la conservaci贸, protecci贸 i millora del medi ambient.

Segons ha indicat el regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis, es tracta de 鈥減otenciar i afavorir la implantaci贸 de noves ind煤stries que reactiven l’activitat econ貌mica, aix铆 com millorar la productivitat de les empreses existents en aquesta 脿rea industrial鈥.
Amb aquesta iniciativa es pret茅n, a m茅s, ha assenyalat, d’una banda, garantir 鈥渓a seguretat de les ind煤stries i de les persones usu脿ries鈥 i, al mateix temps, emparar 鈥渓a seguretat vi脿ria i l’adequada mobilitat de vianants, i vehicles鈥.
Arnandis ha precisat que aquest nou projecte de remodelaci贸 del pol铆gon del cam铆 Fondo se sumar脿 al realitzat l’any 2018, en qu猫 l’Ajuntament de Borriana va invertir juntament amb l’IVACE, dins d’aquesta iniciativa, al voltant de 375.000 euros la millora de la zona industrial del cam铆 Fondo i l鈥橢ccehomo.

La intenci贸 茅s intervenir en la zona del cam铆 Fondo amb la millora i ampliaci贸 dels aparcaments, i tamb茅 en el carril bici posant una separaci贸 f铆sica que servir脿 per a 鈥渕illorar la mobilitat urbana sostenible鈥, ha manifestat el responsable d’Urbanisme.
A m茅s, es milloraran les zones verdes, igual que es preveu la implantaci贸 de sistemes de gesti贸 de residus. D鈥檃ltra banda, Arnandis ha destacat que s鈥檌nvertir脿 en la seguretat del pol铆gon amb la implantaci贸 de c脿meres de control de tr脿nsit connectades al servei de Policia Local. Aix铆 mateix, es milloraran els serveis d’enllumenat, xarxa d’aigua potable i sanejament.

Sobre aquest tema, ha ressaltat que totes aquestes actuacions de millora en l’espai industrial-empresarial 鈥渞edunden directament en les empreses que hi ha instal路lades, en els treballadors i treballadores, aix铆 com en la ciutadania i els usuaris del pol铆gon鈥.
En els 煤ltims 4 anys, la inversi贸 global per a la millora d’脿rees industrials a Borriana per part de l’IVACE s’eleva al voltant de 700.000 euros, tenint en compte que realment es tracta de tres anys, perqu猫 en 2020 la convocat貌ria de l’IVACE es va anul路lar a causa de la pand猫mia.

Amb la convocat貌ria de l’IVACE de l鈥檃ny passat, 2021, l’Ajuntament va executar les obres per a la millora, modernitzaci贸 i dotaci贸 d’infraestructures i serveis en l’脿rea industrial de la carretera de Nules, amb una inversi贸 d’una mica m茅s de 141.500 euros, subvencionats majorit脿riament per part per l’IVACE. Un projecte que ha implementat tamb茅 un carril bici al llarg del carrer Argila per a connectar amb el que ja hi havia a la CV-18, per a fomentar la mobilitat sostenible en els despla莽aments al pol铆gon.
L’any 2019 l’Ajuntament va invertir juntament amb l’IVACE, dins d’aquesta iniciativa, un total de 156.960 euros en la remodelaci贸 del pol铆gon industrial de Carabona, i 376.863 euros m茅s en la millora de la zona industrial del cam铆

Leave a Reply

Your email address will not be published.