fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló adjudicarà la renovació amb LED de 1.400 punts de l’enllumenat públic amb fons europeus

Castelló adjudicarà la renovació amb LED de 1.400 punts de l’enllumenat públic amb fons europeus

El projecte compta amb inversió de l’Ajuntament i els fons FEDER i reduirà en 66.000 euros a l’any la factura elèctrica municipal.

Marco destaca el projecte com una aposta per un model de ciutat “energèticament eficient” i compromesa amb el medi ambient.

L’Ajuntament de Castelló ultima l’adjudicació de la contractació del subministrament i instal·lació de lluminàries LED per a l’eficiència energètica en més de 1.400 punts de l’enllumenat públic de diversos trams de les rondes de circumval·lació i les avingudes Germans Bou, Vall d’Uixó i Pintor Oliet de la capital de la Plana. L’operació, amb un pressupost d’1.076.000 euros, és una de les dotze cofinançades per l’Ajuntament i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) i incloses en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), que està canalitzant la major injecció de fons europeus en la història de Castelló: 20,2 milions d’euros fins a 2022.

L’aposta per la tecnologia led en l’enllumenat públic no tindrà únicament un impacte econòmic –s’estima, amb este projecte, una reducció de 66.211,13 euros en la factura elèctrica anual municipal- sinó que inclourà un vessant verd, en evitar l’emissió a l’atmosfera de 237,3 tones de diòxid de carboni (CO₂).

L’actuació consisteix a substituir les actuals lluminàries amb tecnologia de llum de vapor de sodi alta pressió i equips electromagnètics per altres amb tecnologia LED aprofitant els suports existents per a minimitzar el cost de l’operació. L’objectiu és “aconseguir una major eficiència energètica en les instal·lacions municipals, reduint els costos energètics i millorant amb això la protecció del medi ambient”, ha assenyalat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

El contracte s’ha dividit en cinc lots i suma un pressupost d’adjudicació de 707.000 euros. Segons l’acord que ha passat este dilluns per comissió d’estudi i que s’elevarà a la Junta de Govern Local per a la seua ratificació, es proposa l’adjudicació a Industrial d’Energia i Tecnologia, S.L. de la renovació lumínica del tram de la Ronda Est per un import total de 163.461,44 euros; a Elecnor, S. a., els punts de llum de la Ronda Sud (179.553,18 euros) i els de la Ronda Nord i Ronda Oest per una quantia global de 227.351,40 euros; i a la signatura Imesapi, S. a. el tram de l’avinguda Germans Bou (84.452,88 euros) i del carrer Pintor Oliet i avinguda Vall d’Uixó (52.165,92 euros).

La instal·lació dels 1.441 nous punts de llum amb tecnologia LED –que suposen el 5,12% del total de la xarxa d’enllumenat públic, segons dades de l’últim inventari- es durà a terme en les rondes de circumval·lació, l’avinguda Pintor Oliet, el carrer Riu de la Plata, el carrer Vall d’Uixó i l’avinguda Germans Bou en el tram des de Ronda Est a carrer Ciutadella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.