fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 adjudicar脿 la renovaci贸 amb LED de 1.400 punts de l’enllumenat p煤blic amb fons europeus

Castell贸 adjudicar脿 la renovaci贸 amb LED de 1.400 punts de l’enllumenat p煤blic amb fons europeus

El projecte compta amb inversi贸 de l’Ajuntament i els fons FEDER i reduir脿 en 66.000 euros a l’any la factura el猫ctrica municipal.

Marco destaca el projecte com una aposta per un model de ciutat “energ猫ticament eficient” i compromesa amb el medi ambient.

L’Ajuntament de Castell贸 ultima l’adjudicaci贸 de la contractaci贸 del subministrament i instal路laci贸 de llumin脿ries LED per a l’efici猫ncia energ猫tica en m茅s de 1.400 punts de l’enllumenat p煤blic de diversos trams de les rondes de circumval路laci贸 i les avingudes Germans Bou, Vall d’Uix贸 i Pintor Oliet de la capital de la Plana. L’operaci贸, amb un pressupost d’1.076.000 euros, 茅s una de les dotze cofinan莽ades per l’Ajuntament i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) i incloses en l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible i Integrat (EDUSI), que est脿 canalitzant la major injecci贸 de fons europeus en la hist貌ria de Castell贸: 20,2 milions d’euros fins a 2022.

L’aposta per la tecnologia led en l’enllumenat p煤blic no tindr脿 煤nicament un impacte econ貌mic 鈥搒’estima, amb este projecte, una reducci贸 de 66.211,13 euros en la factura el猫ctrica anual municipal- sin贸 que inclour脿 un vessant verd, en evitar l’emissi贸 a l’atmosfera de 237,3 tones de di貌xid de carboni (CO鈧).

L’actuaci贸 consisteix a substituir les actuals llumin脿ries amb tecnologia de llum de vapor de sodi alta pressi贸 i equips electromagn猫tics per altres amb tecnologia LED aprofitant els suports existents per a minimitzar el cost de l’operaci贸. L’objectiu 茅s “aconseguir una major efici猫ncia energ猫tica en les instal路lacions municipals, reduint els costos energ猫tics i millorant amb aix貌 la protecci贸 del medi ambient”, ha assenyalat l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco.

El contracte s’ha dividit en cinc lots i suma un pressupost d’adjudicaci贸 de 707.000 euros. Segons l’acord que ha passat este dilluns per comissi贸 d’estudi i que s’elevar脿 a la Junta de Govern Local per a la seua ratificaci贸, es proposa l’adjudicaci贸 a Industrial d’Energia i Tecnologia, S.L. de la renovaci贸 lum铆nica del tram de la Ronda Est per un import total de 163.461,44 euros; a Elecnor, S. a., els punts de llum de la Ronda Sud (179.553,18 euros) i els de la Ronda Nord i Ronda Oest per una quantia global de 227.351,40 euros; i a la signatura Imesapi, S. a. el tram de l’avinguda Germans Bou (84.452,88 euros) i del carrer Pintor Oliet i avinguda Vall d’Uix贸 (52.165,92 euros).

La instal路laci贸 dels 1.441 nous punts de llum amb tecnologia LED 鈥搎ue suposen el 5,12% del total de la xarxa d’enllumenat p煤blic, segons dades de l’煤ltim inventari- es dur脿 a terme en les rondes de circumval路laci贸, l’avinguda Pintor Oliet, el carrer Riu de la Plata, el carrer Vall d’Uix贸 i l’avinguda Germans Bou en el tram des de Ronda Est a carrer Ciutadella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.