fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Sagunt rep una subvenció per a la realització d’un taller d’ús de turisme denominat Impulsant Sagunt

L’Ajuntament de Sagunt rep una subvenció per a la realització d’un taller d’ús de turisme denominat Impulsant Sagunt

La duració prevista del taller és de 12 mesos, i comptarà amb una subvenció de 241.358,40 euros.

El departament de Promoció Econòmica i Industrial de l’Ajuntament de Sagunt gestiona una subvenció de 241.358,40 euros per a realitzar una nova edició del Taller d’Ocupació Impulsant Sagunt, la duració prevista de la qual és de 12 mesos, d’octubre de 2021 a octubre de 2022, en el qual s’ha triat com a àrea d’actuació el turisme del municipi.

El Taller d’Ocupació és un programa mixt d’ocupació i formació, que compta amb el finançament de la Generalitat Valenciana a través de Labora, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i de l’Ajuntament de Sagunt i cofinançada pel Fons Social Europeu, que té com a objectiu millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades a les quals es dirigix, a través de la realització d’obres o servicis d’interés general i social. Este programa permet a l’alumnat fer un treball que, juntament amb la formació professional que rep, millora la seua qualificació i, per tant, promou la inserció laboral.

El projecte preveu la incorporació de 10 persones desocupades, a través d’un contracte per a la formació i l’aprenentatge. Esta modalitat de formació mixta en la qual es combinarà formació i experiència els portarà a obtindre el certificat de professionalitat de nivell 3 en la branca professionals de turisme, denominat “Promoció turística local i informació al visitant” (FOTAE/2021/27/46.).

La Regidora de Promoció Econòmica i Industrial, Mª José Carrera, ha destacat la importància de tornar a comptar en el nostre municipi amb tallers d’ocupació: «Des de 2016, no es realitzava este tipus de formació aprenentatge, però l’aposta decidida del nostre equip de govern per este tipus d’iniciatives ocupacionals i el constant esforç del departament de Promoció Econòmica, han permés l’obtenció d’esta subvenció que aporta una formació per a donar eixida al mercat laboral, també treball remunerat durant un any i, a més, els servicis que realitzaran estes persones són beneficiosos per al poble».

«En total, es donarà treball a 13 persones (10 alumnes i 3 persones responsables de la formació i direcció tècnica) amb este programa, però si tenim en compte els sis programes que s’estan gestionant des del departament de Promoció Econòmica des de juliol de 2020, haurem aconseguit treball per a 71 persones amb una subvenció d’aproximadament 1 milió d’euros. A més, encara tenim pendents de resolució algunes subvencions sol·licitades en esta matèria» conclou María José Carrera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.