fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda no sol路licitar脿 una bestreta a la Diputaci贸 a compte del cobrament dels impostos

L’Ajuntament d’Onda no sol路licitar脿 una bestreta a la Diputaci贸 a compte del cobrament dels impostos

La gesti贸 de l’equip de govern ha facilitat que l’Ajuntament vaja a disposar de liquiditat per a no necessitar esta operaci贸 que es realitzava.

L’Ajuntament d’Onda anuncia que en el pr貌xim 2019 no demanar脿 a la Diputaci贸 de Castell贸 la bestreta que venia sol路licitant des del 2011 a compte el cobrament dels impostos. Cal recordar que l’ens provincial 茅s l’encarregat de recaptar l’Impost de B茅ns Immobles (IBI) i l’Impost d’Activitats Econ貌miques (IAE) en la localitat i que, posteriorment, duu a terme una transfer猫ncia al consistori en el segon semestre de l’any, que 茅s quan es cobren estes taxes. Aix铆, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha assegurat que “el bon fer del departament d’Hisenda, que dirigeix la regidora Silvia Cerd脿, ha facilitat que no h脿gem de demanar este avan莽ament, ja que tenim la tresoreria totalment sanejada. Estem demostrant que duem a terme una gesti贸 responsable dels fons municipals, mirant per cada euro que gastem i invertint els recursos en beneficis per a la ciutadania”.

Encara que des del consistori expliquen que esta operaci贸 d’avan莽ament del cobrament dels impostos no suposava cap perjudici per a l’Ajuntament, el fet de poder renunciar a dur-la a terme demostra que la situaci贸 de les arques municipals 茅s 貌ptima i s’ha efectuat una bona gesti贸. Normalment, l’avan莽ament que se sol路licitava era de 3 milions d’euros per a fer front al pagament de prove茂dors per falta de liquiditat, no per falta de Pressupost, ja que el cobrament d’aquests impostos s’efectua en el segon semestre de l’any.

L’alcalde ha indicat que “seguirem treballant per millorar la situaci贸 econ貌mica d’Onda. Els comptes del 2019 demostraran que hem gestionat correctament durant tota la legislatura i que estem en el bon cam铆. Hem redu茂t el deute en m茅s d’un 60%, malgrat a莽貌, els serveis i la qualitat de vida dels nostres ve茂ns va augmentant perqu猫 gestionem cada euro de manera que sempre repercutisca en un benefici per als onders. Els pressupostos de 2019 seguiran esta senda que ens est脿 donant tan bons resultats”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.