fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les millores en la gestió recaptatòria incrementen en prop d’un 3% els ingressos tributaris de l’ajuntament

Les millores en la gestió recaptatòria incrementen en prop d’un 3% els ingressos tributaris de l’ajuntament

Marco afirma que el Govern Local treballa per a donar més facilitats als ciutadans perquè paguen els seus impostos.

L’Ajuntament de Castelló va aconseguir, en 2015, augmentar el percentatge d’impostos recaptats en un 2,76% respecte a l’any passat. Així s’arreplega en la Memòria de Gestió Recaptatòria que ha elaborat l’Administració Tributària Local i en la qual es detalla que s’ha augmentat la recaptació tant en període voluntari, que ha pujat un 2,97%; com en període executiu, que ha pujat un 1,13%. D’aquesta forma, els ingressos del consistori pel cobrament dels diferents impostos i taxes municipals han passat de 110,5 milions a 113,6.

El regidor responsable de la Hisenda municipal, Antonio Lorenzo, ha mostrat la seua satisfacció per aquestes dades ja que l’exercici de 2015 “s’ha caracteritzat per continuar amb les complicades circumstàncies econòmiques que dificulten les gestions de recaptació. No obstant açò, gràcies a l’aposta del Govern Local per potenciar i generar majors eficiències per a la gestió de recaptació, hem aconseguit obtenir uns resultats destacables i més si es contextualitza en el panorama econòmic-social de l’economia espanyola, i concretament, la de Castelló”.

En aquest balanç tributari, destaca el notable augment de sol·licituds d’ajornaments i fraccionaments de deutes, una mesura engegada per l’ajuntament per a facilitar als ciutadans el compliment de les seues obligacions tributàries. Així, el nombre de contribuents que s’han acollit al sistema de pagaments fraccionats a la carta ha passat de 1.810 en 2009 a 6.726 en 2015. Una altra dada important és l’evolució de les quotes domiciliades en els últims cinc exercicis, ja que s’ha passat de 37,7 milions en 2011 a més de 44,7 milions en 2.015, la qual cosa representa un increment acumulat de més del 18%.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha valorat de forma positiva les millores en la gestió de la recaptació i ha afirmat que “la voluntat del Govern Local és donar més facilitats als ciutadans perquè paguen els seus impostos. Per açò, estem elaborant la Carta Tributària i el Butlletí Ciutadà, un document que tots els veïns rebran en la seua casa amb la informació de les taxes i impostos que han d’abonar i la possibilitat de pagar aquesta quantia en diverses quotes: mensuals, trimestrals, semestrals, etcètera”. La primera edil també ha explicat que el Govern Local ha intensificat les inspeccions per a aconseguir que tots els ciutadans, les empreses i les institucions complisquen amb les seues obligacions tributàries, i ha anunciat que, amb aquest objectiu, es va a crear un Consell Municipal d’Inspecció.

Finalment, Marco ha recordat que l’equip de govern està treballant, al costat de la resta de grups polítics, “en una reforma fiscal que siga progressiva i socialment justa, de manera que pague més el que més té; i que siga dinamitzadora de l’economia local, facilitant i rebaixant els tràmits i els costos de les llicències i taxes que afecten a les xicotetes empreses”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.