fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Les millores en la gesti贸 recaptat貌ria incrementen en prop d’un 3% els ingressos tributaris de l’ajuntament

Les millores en la gesti贸 recaptat貌ria incrementen en prop d’un 3% els ingressos tributaris de l’ajuntament

Marco afirma que el Govern Local treballa per a donar m茅s facilitats als ciutadans perqu猫 paguen els seus impostos.

L’Ajuntament de Castell贸 va aconseguir, en 2015, augmentar el percentatge d’impostos recaptats en un 2,76% respecte a l’any passat. Aix铆 s’arreplega en la Mem貌ria de Gesti贸 Recaptat貌ria que ha elaborat l’Administraci贸 Tribut脿ria Local i en la qual es detalla que s’ha augmentat la recaptaci贸 tant en per铆ode voluntari, que ha pujat un 2,97%; com en per铆ode executiu, que ha pujat un 1,13%. D’aquesta forma, els ingressos del consistori pel cobrament dels diferents impostos i taxes municipals han passat de 110,5 milions a 113,6.

El regidor responsable de la Hisenda municipal, Antonio Lorenzo, ha mostrat la seua satisfacci贸 per aquestes dades ja que l’exercici de 2015 “s’ha caracteritzat per continuar amb les complicades circumst脿ncies econ貌miques que dificulten les gestions de recaptaci贸. No obstant a莽貌, gr脿cies a l’aposta del Govern Local per potenciar i generar majors efici猫ncies per a la gesti贸 de recaptaci贸, hem aconseguit obtenir uns resultats destacables i m茅s si es contextualitza en el panorama econ貌mic-social de l’economia espanyola, i concretament, la de Castell贸”.

En aquest balan莽 tributari, destaca el notable augment de sol路licituds d’ajornaments i fraccionaments de deutes, una mesura engegada per l’ajuntament per a facilitar als ciutadans el compliment de les seues obligacions tribut脿ries. Aix铆, el nombre de contribuents que s’han acollit al sistema de pagaments fraccionats a la carta ha passat de 1.810 en 2009 a 6.726 en 2015. Una altra dada important 茅s l’evoluci贸 de les quotes domiciliades en els 煤ltims cinc exercicis, ja que s’ha passat de 37,7 milions en 2011 a m茅s de 44,7 milions en 2.015, la qual cosa representa un increment acumulat de m茅s del 18%.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha valorat de forma positiva les millores en la gesti贸 de la recaptaci贸 i ha afirmat que “la voluntat del Govern Local 茅s donar m茅s facilitats als ciutadans perqu猫 paguen els seus impostos. Per a莽貌, estem elaborant la Carta Tribut脿ria i el Butllet铆 Ciutad脿, un document que tots els ve茂ns rebran en la seua casa amb la informaci贸 de les taxes i impostos que han d’abonar i la possibilitat de pagar aquesta quantia en diverses quotes: mensuals, trimestrals, semestrals, etc猫tera”. La primera edil tamb茅 ha explicat que el Govern Local ha intensificat les inspeccions per a aconseguir que tots els ciutadans, les empreses i les institucions complisquen amb les seues obligacions tribut脿ries, i ha anunciat que, amb aquest objectiu, es va a crear un Consell Municipal d’Inspecci贸.

Finalment, Marco ha recordat que l’equip de govern est脿 treballant, al costat de la resta de grups pol铆tics, “en una reforma fiscal que siga progressiva i socialment justa, de manera que pague m茅s el que m茅s t茅; i que siga dinamitzadora de l’economia local, facilitant i rebaixant els tr脿mits i els costos de les llic猫ncies i taxes que afecten a les xicotetes empreses”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.