fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marco negocia inversions extraordinàries de 2,4 milions d’euros per a la depuradora de Castelló

Marco negocia inversions extraordinàries de 2,4 milions d’euros per a la depuradora de Castelló

Les últimes obres de manteniment importants van ser en 2002.

L’alcaldessa, Amparo Marco, està negociant amb l’Entitat de Sanejament d’Aigües (EPSAR) la realització d’inversions extraordinàries en la depuradora de Castelló que compensen la falta de millores d’infraestructures registrades en els últims anys. El conjunt de les obres a realitzar suposarà una aportació al voltant dels 2,4 milions d’euros.

Marco ha mantingut contactes en les últimes setmanes amb la direcció de l’EPSAR per a concretar el desenvolupament de les inversions, que es formalitzaran en un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament, l’Entitat de Sanejament d’Aigües i la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

“Les institucions implicades s’han de coordinar per a millorar els serveis públics, especialment d’aquells que són essencials per al manteniment del benestar ciutadà i del medi ambient”, afirma Marco. “La falta d’inversions en la depuradora s’ha de corregir amb un esforç econòmic per part de l’organisme competent i per açò he traslladat a l’EPSAR la conveniència de realitzar estes obres extraordinàries”.

L’estació depuradora d’aigües residuals de Castelló es va construir en 1979 i està dissenyada per a tractar 45.000 metres cúbics al dia, la qual cosa representa un àmbit demogràfic d’uns 200.000 habitants. A més de les aigües residuals de la capital, assumeix la gestió de la zona de platja de Benicàssim a l’estiu i preveu depurar també les procedents del terme municipal de Borriol. La gestió de la instal·lació és assumida i finançada per l’Ajuntament de Castelló.

Les últimes obres d’importància realitzades en la depuradora de Castelló es remunten a 2002. En l’actualitat, tant la xarxa de col·lectors i estacions de bombament externes, com la mateixa estació depuradora, presenten deficiències que han de ser reparades i millorades per a continuar donant un servei complet i adequat.

L’EPSAR és una entitat amb personalitat jurídica pròpia i independent de la Generalitat, creada per a executar les obres de sanejament i depuració d’aigües. En 1998, es va signar un conveni amb l’Ajuntament de Castelló per al finançament dels costos d’explotació i manteniment de les instal·lacions de sanejament i depuració. La realització de les obres que ara s’impulsaran queda fora de l’àmbit d’actuació del citat conveni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.