fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda aprova els comptes del 2019 de marcat caràcter social i amb rècord d’inversions

Onda aprova els comptes del 2019 de marcat caràcter social i amb rècord d’inversions

El ple dóna llum verda al pressupost de més de 27 milions d’euros que sentarà les bases per al futur de la ciutat i que supera en 400.000 euros el del 2018.

El ple municipal de l’Ajuntament d’Onda ha donat llum verda a la proposta de l’equip de govern per als Pressupostos Municipals per al 2019 amb els vots a favor de PSOE, Compromís, Onda Sí Se Puede i Esquerra Unida i amb el vot en contra del Partit Popular. Els comptes previstos per al pròxim any assoleixen una xifra de més de 27 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment de 400.000 euros respecte a les d’este exercici 2018. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, explica que “són uns comptes amb un marcat caràcter social i que inclouen unes inversions de 4,1 milions d’euros, que suposen una nova xifra de rècord en l’última dècada en la nostra localitat, gràcies a la col·laboració d’altres administracions i a la millora de l’economia.

Així mateix, este pressupost del 2019 sentarà les bases del futur d’Onda, ja que contemplen projectes que seran de summa importància per a la nostra ciutadania i ho van a fer reduint el deute i sense apujar els impostos als veïns i fins i tot eliminant algunes taxes, però augmentant la qualitat de vida dels onders, gràcies al fet que l’equip de govern hem gestionat de forma responsable els recursos públics”.

Així mateix, l’alcalde indica que “igual que en anys anteriors, per a l’elaboració dels comptes, el departament d’Hisenda, que dirigeix la regidora, Silvia Cerdà, ha tingut en compte una àmplia participació ciutadana. Hem recaptat informació de les diferents associacions i col·lectius onders i la pluralitat d’opinions dels diferents grups polítics. I per quart any consecutiu, hem engegat els Pressupostos Participatius que permeten una millora dels fluxes d’opinió de la ciutadania”.
Així, si durant el 2018 la ciutat ha executat unes inversions que significaven un augment considerable per als últims anys, esta xifra, gràcies a la gestió de l’equip de govern, es veurà depassada en 600.000 euros fins a la citada xifra dels 4,1 milions d’euros i estarem parlant novament d’inversions històriques durant el 2019. “La consecució, gràcies al treball que vam fer a l’inici de legislatura amb l’elaboració de la EDUSI, dels Fons Feder de la Unió Europea, i ajudes com el ARRU, en les quals participa la Generalitat Valenciana i el Ministeri, seran de gran ajuda per a la transformació de la ciutat i significaran un 42% dels fons d’estos projectes, que són, entre molts altres, el Pla de Millora de Barris, la millora de l’accessibilitat, la remodelació del carrer Sant Pere, el desdoblament de l’avinguda Montanejos i canalització de la Rasa Sala, l’ampliació del cementeri, la finalització de la plaça Sinagoga i el carrer Borriana gràcies als fons del ARRU o el canvi de gespa dels camps de la Cossa i el Olímpic “.

Leave a Reply

Your email address will not be published.