Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda liquida 350.000 euros més de deute de l’anterior legislatura

Onda liquida 350.000 euros més de deute de l’anterior legislatura

El consistori cancel·la dos préstecs i situarà l’endeutament a final de 2018 en 1,8 milions d’euros significant una reducció del 60% en esta legislatura.

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat al Ple la liquidació de dos préstecs bancaris efectuats en l’anterior legislatura per un valor de 347.442 euros que aniran a càrrec del romanent de tresoreria del 2017. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet ha indicat que “esta reducció del deute s’ha pogut dur a terme perquè este equip de govern està executant una gestió responsable, que mira per cada euro d’inversió que es fa des de l’Ajuntament i que pensa en el futur de la ciutat. El departament d’Hisenda, que dirigeix la regidora Silvia Cerdà, té clar que és una època de mantenir uns comptes sanejats i treballar amb uns pressupostos reals que tinguen com a objectiu millorar la qualitat de vida dels onders. Seguirem apostant per esta línia d’acció, que està donant uns molt bons fruits, tant en la gestió econòmica com en el desenvolupament del dia a dia de la ciutat, sense endeutar el futur de la mateixa sempre que no siga necessari”.

Així, es cancel·laran dos préstecs, un per valor de 395.000 euros i un altre per valor de 735.617 euros. Amb esta nova amortització l’equip de govern que dirigeix Ximo Huguet haurà situat el deute viu del municipi en els 1,8 milions d’euros en finalitzar el 2018 i possibilitarà una reducció de més del 60% respecte als 5 milions d’euros d’endeutament que va trobar a l’inici de la legislatura. “Hem aconseguit tenir un Ajuntament totalment sanejat i lliure de càrregues externes, gràcies a la citada gestió responsable i al fet que hem aconseguit la implicació d’altres administracions en la transformació d’Onda, ja que és el que la ciutadania es mereix”, ha explicat l’alcalde.

Amb estes amortitzacions de les dues operacions financeres realitzades en l’anterior legislatura, la ciutat d’Onda situarà la xifra de deute en un 7,6% dels ingressos corrents en l’exercici del 2018. Finalment, Huguet ha argumentat que “tota esta reducció del deute que hem dut a terme en esta legislatura s’ha pogut fer efectiva gràcies a la bona gestió dels diners de tots els onders, però cal recordar que l’hem executat sense afectar els serveis essencials que presta l’Ajuntament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.