Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“La nostra ubicació geogràfica a nivell de comunicacions és molt bona i això ens afavoreix a l’hora d’implantar noves empreses” – Entrevista a Dolors Palomares, candidata a l’alcaldia d’Alberic per Compromís

“La nostra ubicació geogràfica a nivell de comunicacions és molt bona i això ens afavoreix a l’hora d’implantar noves empreses” – Entrevista a Dolors Palomares, candidata a l’alcaldia d’Alberic per Compromís

Diari Millars: Quin és el principal problema de la ciutat? Com es pot solucionar?
Dolors Palomares: Els problemes són molts i de diversa índole. En bastants anys només s’ha fet una política basada en el populisme, sense entrar a valorar les necessitats reals d’un poble. S’ha governat a cop banalitats, d’endolcir orelles, amiguisme, etc., sense tenir la consciència de recuperació del sentit de ser poble, sense plantejar-se les necessitats reals de la ciutadania, començant per la recuperació del patrimoni històric que durant molts anys ha estat totalment oblidat, la nostra agricultura està en unes de les seves pitjors èpoques de la seva història. Sortim a la premsa amb certa assiduïtat per fets delictius que només contribueixen a donar una mala imatge del nostre poble. Veiem com poblacions veïnes són capaços d’atreure noves indústries i nosaltres no. Tenim centres educatius públics amb greus deficiències que fa anys que no solucionar-se. Però el pitjor de tot és la nostra gent jove, amb un present fosc i sense futur. Hem de conscienciar-nos que, precisament, són ells el nostre futur i el del nostre poble.

Entenem que la solució passa per començar a escoltar els nostres veïns i conèixer realment quines són les seves necessitats i abordar les dificultats de forma conjunta.Conscienciar la ciutadania que nosaltres només serem la seua veu i l’eina que els permet donar solució als seus problemes.

La solució a tots els problemes és complicada, però tot és qüestió de voluntats i d’esforç, fonamentalment molta educació, cultura, recerca d’oportunitats, posar en valor el nostre capital humà i fonamentalment el dels nostres joves. En definitiva, conscienciar-nos que tots som poble i que junts podrem assolir fites.

DM: Quina és la seua proposta per a fomentar l’ocupació?
DP: En primer lloc, i com no pot ser d’altra manera, donar suport a les nostres empreses i comerços locals. La nostra ubicació geogràfica a nivell de comunicacions és molt bona i això ens afavoreix a l’hora d’implantar noves empreses. Històricament l’agricultura ha estat un sector fonamental en la nostra economia, lamentablement, amb la conjuntura geopolítica actual la nostra agricultura travessa una gran crisi, però apostem per una agricultura moderna, rendible, sostenible i capaç de recuperar gran part dels llocs de treball perduts. Per aconseguir tot això es requereix realitzar una gestió seriosa a la recerca d’oportunitats.

DM: Hi ha alguna zona que necessite una major atenció o inversió?
DP: Sí. Fonamentalment el casc antic, que està oblidat i molt degradat a causa de l’oblit. Els veïns d’aquesta zona són bàsicament gent gran. Cal potenciar el nostre casc històric, que en ell rau gran part del nostre patrimoni i de la nostra singularitat com a poble. Cal canviar-lo de manera que puga ser atractiu per a les joves famílies.

DM: Quina és la seua proposta principal?
DP: Són diverses i molt clares: Ser la veu de la nostra ciutadania, ajudar als que realment ho necessiten, ser un poble segur, conscienciar que tots som poble i invertir en el nostre futur, els joves.

DM: Un cop passades les eleccions, en cas de no obtenir majoria absoluta, pactarà?
DP: Els pactes quedaran supeditats a programes, no a sous, com porta passant ultimament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.