fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

300 efectius lluitaran contra les nevades en la prov铆ncia

300 efectius lluitaran contra les nevades en la prov铆ncia

Moliner: 鈥淓stem preparats per a donar la millor resposta davant el fred i retornar com m茅s prompte millor la normalitat als municipis鈥

El Consorci Provincial de Bombers destinar脿 un dispositiu sense precedents per a garantir la seguretat de les persones i retornar la normalitat als municipis en el menor temps possible en el cas de nevades. El president de la Diputaci贸, Javier Moliner, ha presentat aquest mat铆 el dispositiu format per 300 efectius distribu茂ts per tota la prov铆ncia per a prevenir l’efecte de les primeres nevades de l’hivern. cal assenyalar que sent Castell贸 la segona prov铆ncia m茅s muntanyenca d’Espanya, la seua especial orografia fa encara m茅s important la previsi贸 i coordinaci贸 d’aquests recursos, doncs s贸n 44 els municipis els que es troben en risc per estar situats a m茅s de 800 metres d’altura sobre el nivell del mar.

Moliner ha destacat que 鈥渆stem preparats i totalment coordinats perqu猫 quan arribe el temporal tinguem la capacitat de, per sobre de tot, garantir la seguretat de les persones, en segon lloc que es puga desenvolupar amb normalitat el projecte de vida de les persones en el territori i evidentment restablir la normalitat en el termini de temps m茅s breu possible鈥.

El president ha posat l’accent en la coordinaci贸 amb la Generalitat. 鈥淓ns anem a coordinar per a optimitzar fins a l’煤ltim dels recursos amb els quals expliquem, i per descomptat tinguen clar que si hi ha algun problema no ser脿 per falta de voluntat de treballar coordinats per a solucionar-ho鈥.

En aqueix sentit, ha assenyalat que 鈥渟ent la segona prov铆ncia m茅s muntanyenca d’Espanya 茅s cert que a Castell贸 tenim molta experi猫ncia a abordar el risc de nevades, encara que quan la naturalesa s’obstina amb la seua for莽a 茅s impossible atendre amb recursos humans i materials per a escur莽ar els seus efectes en el temps que ens agradaria鈥.
Quant al dispositiu preparat, 茅s important recordar que els membres de les brigades d’emerg猫ncia adscrites al Consorci de Bombers i la URM (Unitat de Rescat de Muntanya) estan tamb茅 disponibles per si f贸ra necess脿ria la seua intervenci贸 en algun rescat en zones a茂llades d’acc茅s molt complicat.

23 vehicles especialitzats
En la part de recursos materials, el Consorci Provincial de Bombers ha activat un total de 23 vehicles per a poder atendre qualsevol incid猫ncia derivada del fred en la prov铆ncia. Aix铆, el dispositiu del Consorci explica di脿riament amb 18 m脿quines llevaneus, quatre pales carregadores, una fresadora i 200 tones de sal.
Durant tota la temporada d’hivern els efectius guarden especial cura en el manteniment de l’estat 貌ptim dels tascons llevaneu i els salers, a m茅s de la distribuci贸 de sal que es dur脿 a terme en el moment pertinent pels vials d’acc茅s als parcs naturals de la prov铆ncia per a prevenir sinistres ocasionats per episodis de gelades i nevades.
cal assenyalar que la Diputaci贸 destina una inversi贸 de 50.000 euros per a refor莽ar la seguretat amb el manteniment de les carreteres de titularitat provincial en els cap铆tols de gelades i nevades dels mesos d’hivern a trav茅s del conveni de col路laboraci贸 que mant茅 amb el Consorci Provincial de Bombers i que reeditar脿 el pr貌xim 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published.