fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora oferir脿 tallers de prevenci贸 de caigudes entre els majors de 60 anys

Almassora oferir脿 tallers de prevenci贸 de caigudes entre els majors de 60 anys

Les sessions s’estenen a tota la poblaci贸 despr茅s del bon funcionament de la iniciativa en la resid猫ncia de la tercera edat.

L’oferta d’activitats gratu茂tes que la Regidoria de Serveis Socials proposa per als ve茂ns i ve茂nes majors de 60 anys sumar脿 una nova opci贸 en el curs 2017-18. Els participants podran assistir a sessions per a millorar la seua forma f铆sica i, per tant, reduir la possibilitat de patir caigudes.

La iniciativa s’obrir脿 per primera vegada a tota la poblaci贸 del municipi amb 60 places, despr茅s de la bona marxa d’estos tallers en la Resid猫ncia Municipal de Persones Majors i Dependents, on porta en funcionament des de finals de 2016. “Les persones que participen en esta activitat han guanyat for莽a muscular, han millorat la coordinaci贸 i l’equilibri i se senten m茅s segurs a l’hora de despla莽ar-se, pel que considerem interessant que tots els ve茂ns i ve茂nes puguen beneficiar-se dels bons resultats que donen estos exercicis des d’edats m茅s primerenques”, ha assegurat la Regidora de Serveis Socials, Diana Belliure.

Aix铆 doncs, les classes comen莽aran el 16 d’octubre i es desenvoluparan durant tot el curs els dilluns i els dimecres. Cadascun dels quatre grups que preveu crear el consistori (amb un m脿xim de 15 participants) realitzar脿, durant una hora setmanal, exercicis adaptats al seu estat f铆sic, per al que els assistents seran avaluats pr猫viament.

Precisament per a eixe test f铆sic, Serveis Socials aprofitar脿 el ‘Dia de la Gent Gran’, que se celebrar脿 el pr貌xim 6 d’octubre, tot coincidint amb l’inici de les festes de la Mare de D茅u del Roser. Eixe dia, els interessats a participar en el curs se sotmetran a proves de velocitat de la marxa, equilibri, habilitat a l’hora d’al莽ar-se i asseure’s o for莽a del bra莽 i de l’avantbra莽, les quals determinaran la seua forma f铆sica i permetran crear grups homogenis per als tallers.

Les sessions seran impartides per personal t猫cnic esportiu de la Fundaci贸 Siel Bleu, entitat especialitzada a promocionar l’activitat f铆sica i l’exercici entre les persones majors i que desenvolupa la iniciativa en la resid猫ncia de la tercera edat d’Almassora. La inscripci贸 al programa ser脿 totalment gratu茂ta i els participants podran combinar esta opci贸 amb els tallers de treballs manuals i mem貌ria que, des del passat any, ofereix el consistori en el centre social de Corell i el Centre d’Esplai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.