fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicarló presenta una àmplia programació amb motiu del Dia de les Dones

Benicarló presenta una àmplia programació amb motiu del Dia de les Dones

Exposicions, teatre i xarrades protagonitzen la programació de la Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives amb motiu del 8 de març. La Volta a Peu per la Igualtat serà el 3 d’abril.

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdà, ha presentat avui la programació que l’Ajuntament ha preparat enguany amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que es commemora el 8 de març.

La regidora ha declarat que «aquest dia ens permet reflexionar al voltant dels avenços aconseguits en matèria d’igualtat i ens anima a celebrar la valentia i la determinació que les dones han anat aconseguint al llarg de la història». «Així i tot —ha reconegut la regidora— avui dia encara cap país ha aconseguit la igualtat plena i, per tant, continuen sent necessàries totes les lluites i totes reivindicacions».

La programació començarà demà mateix amb una exposició al claustre del Mucbe sobre el vot femení a Espanya, a càrrec de l’Institut de les Dones. Es podrà visitar fins al 30 de març i posa en valor totes aquelles dones, encapçalades per Clara Campoamor, que van fer possible que avui dia totes les dones puguen votar.

Dimarts 8 de març es farà la lectura del manifest institucional a l’Ajuntament, i com ja és tradició, el mateix divendres es durà a terme una representació teatral. En aquest cas, l’obra escollida és «Cigarreras», de la companyia Contraproduccions, que relata la lluita de les dones treballadores a les fàbriques de tabac a la Corunya durant la Segona República. El preu de l’entrada seran 10 euros.

Per al 24 de març s’ha programat la xarrada «Per a presumir no cal sofrir. Bellesa, salut i sexualització del cos de les dones», a càrrec del Centre Dona de Sant Mateu.

Ràdio Benicarló també se sumarà a les activitats al voltant del Dia de la Dona durant la setmana del 7 a l’11 de març amb una programació especial, i dissabte 2 d’abril, la ràdio pública autonòmica À Punt emetrà el seu magazín d’actualitat en directe des de la plaça de la Constitució.

La Volta a Peu per la Igualtat tancarà la programació diumenge 3 d’abril. Enguany, com a novetat, hi haurà una modalitat de cursa per a persones que vulguen córrer i una categoria de canicròs que podrà comptar amb la participació de gossos.

Les inscripcions per a participar en la Volta a Peu de la Igualtat es poden formalitzar a través del web www.hj-crono.es. Les samarretes es podran recollir dissabte 2 d’abril a la Cambra Agrària de 9.00 a 14.00 hores.

La façana de l’Ajuntament lluirà el color violeta del 7 a l’11 de març.

Leave a Reply

Your email address will not be published.