fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim, preparat per a mostrar de nou la seua solidaritat

Benic脿ssim, preparat per a mostrar de nou la seua solidaritat

La 32a edici贸 del Mercat Nadalenc del Grup Viure arriba aquest diumenge al carrer Sant Tom脿s.

El municipi de Benic脿ssim ja est脿 preparat per a mostrar de nou la seua gran solidaritat amb una nova edici贸 del Mercat Nadalenc del Grup Viure. La 32a edici贸 se celebra aquest diumenge 11 de desembre i com ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqu茅s, 鈥渧e茂ns i visitants ens tornarem a bolcar en un dels actes m茅s esperats i participatius a Benic脿ssim durant els dies previs a Nadal i amb el qual el carrer Sant Tom脿s s’omplir脿 del millor esperit nadalenc i solidari鈥.

L’esdeveniment ha anat creixent any a any i els diners recaptats en cada jornada solid脿ria es destina a un projecte ben猫fic i, en aquesta ocasi贸, els col路laboradors de la trobada han seleccionat l’escola Brilliant Brains Nursery and Primary School a Uganda. Es tracta d’una escola infantil i prim脿ria creada principalment per als xiquets orfes i vulnerables dels llogarets pr貌xims a l’escola. El centre es troba en la zona de Busokwa, en el subcondat de Karambi, en el districte de Kabarole, en l’oest d’Uganda, en l’est d’脌frica. L’escola va comen莽ar amb 80 xiquets aproximadament en 2016, i en l’actualitat assisteixen a classe al voltant de 260 d’entre 3 a 15 anys, dels quals molts s贸n orfes. Aix铆, la recaptaci贸 del mercat ambulant es destinar脿 a la millora de les instal路lacions d’aquesta escola i es podr脿 actuar, entre altres coses, en la reparaci贸 de les aules amb material resistent a la pluja i el fred, a millorar la cuina i els espais per a la higiene personal com les dutxes i lavabos, poder proporcionar-los roba, material escolar aix铆 com material metge i tindre un fons per a poder portar a l’hospital als xiquets malalts i proporcionar-los el tractament necessari per a recuperar-se.

El projecte educatiu triat per a la present edici贸 s’unir脿 a la llista de projectes ben猫fics als quals es va destinar la recaptaci贸 en anys anteriors. Som脿lia, Burkina Faso, l’Equador, Mo莽ambic, Col貌mbia, Rep煤blica Dominicana, Kenya, Hait铆, L’脥ndia i S铆ria s贸n alguns dels destins dels projectes triats des que el Mercat Solidari del Grup Viure comen莽ara la seua marxa en 1991. La implicaci贸 de ve茂ns i visitants durant tot aquest temps es tradueix en m茅s de 345.000 euros, sent la passada edici贸 la de major recaptaci贸, sumant 21.448,33 euros per a The Kafunjo Community Project a Uganda.

En el mercat d’aquest diumenge es posaran a la venda els elements nadalencs elaborats pels membres del Grup Viure com a centres de taula i pesebres, i tampoc faltaran els productes de la Canastilla, el lloc Tot Cor a c脿rrec dels joves del Grup Viure i destacar el Rac贸 sostenible, fomentant amb aix貌 l’economia circular. El mercat ambulant que es desenvolupar脿 de 10.00 a 20.00 hores tamb茅 albergar脿 les actuacions del Grup de danses 鈥淓l Cremaller鈥 (11.30 hores), 鈥淐铆rculo M谩gico鈥 Benic脿ssim (12.45 hores), Gimn脿s BenisSport (17.00 hores) i el Cor Parroquial (18.30 hores).

Leave a Reply

Your email address will not be published.