fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana acull la presentaci贸 d’脥ndex Smartcity auton貌mic en col路laboraci贸 amb la FVMP

Borriana acull la presentaci贸 d’脥ndex Smartcity auton貌mic en col路laboraci贸 amb la FVMP

Una ferramenta gratu茂ta, 煤nica a Espanya, intu茂tiva en l鈥櫭簊 i 煤til per a ajuntaments de totes les mides.

Borriana ha acollit la presentaci贸 d’脥ndex Smartcity, una ferramenta gratu茂ta, 煤nica a Espanya, intu茂tiva en l鈥櫭簊 i 煤til per a ajuntaments de totes les mides, d’autodiagn貌stic per a identificar de manera 脿gil i efectiva la seua situaci贸 quant a compet猫ncies digitals per a convertir-se en ciutats innovadores.

Es tracta d’una iniciativa dins del Programa d’Innovaci贸 Municipal que porten endavant la Conselleria d’Innovaci贸, Universitat i Ci猫ncia, la Federaci贸 Valenciana de Municipis i Prov铆ncies i Avaesen.

La directora general d’Innovaci贸 de la Generalitat Valenciana, Sonia Tirado, juntament amb la regidora de Transpar猫ncia i Modernitzaci贸 de l’Administraci贸 de l’Ajuntament de Borriana, Maria Romero, han participat en el taller formatiu que ha tingut lloc a l’auditori Juan Varea i a l’aula d’inform脿tica del Centre Municipal de Cultura la Merc猫. A la trobada han assistit a m茅s t猫cnics municipals i t猫cnics d’altres consistoris com Almassora, l’Alcora, la Vall d’Uix贸, Betx铆 o Vilamalur, entre d鈥檃ltres.

Tirado i Romero han presentat aquesta plataforma que busca ajudar els municipis a fer un diagn貌stic d’innovaci贸 municipal i situaci贸 quant a solucions digitals enteses de forma 脿mplia i transversal per, a continuaci贸, oferir solucions als reptes que tenen pendents. Les dos han coincidit a afirmar que aquesta ferramenta 鈥減ermetr脿 als ajuntaments diagnosticar, programar i executar totes les mesures que es vulguen posar en marxa en mat猫ria d’innovaci贸 i transformaci贸 digital鈥.

脡s a dir, aplicant la innovaci贸 en sentit ampli perqu猫 t茅 en compte diferents 脿rees com l’energia, el medi ambient, infraestructures i habitabilitat, mobilitat, digitalitzaci贸, govern i innovaci贸 social. Aix铆, des d’Avaesen, associaci贸 d’empreses d’energies renovables i altres tecnologies netes de la Comunitat Valenciana, han dirigit la formaci贸 per ser les desenvolupadores d’脥ndex Smart City.

Aquesta actuaci贸 forma part del programa Territoris Innovadors de la Conselleria d’Innovaci贸, que t茅 un pressupost de 2,8 milions d’euros per a dotar els municipis de recursos per a impulsar la innovaci贸 i perqu猫 la seua transformaci贸 digital es fa莽a a trav茅s d’una planificaci贸 estrat猫gica per a aconseguir administracions m茅s 脿gils i eficients.

Aquest 铆ndex, contribueix al desenvolupament innovador de les ciutats i municipis de la Comunitat Valenciana en el sentit que els ofereix tant el diagn貌stic com els reptes que tenen per davant per a aconseguir el m脿xim potencial en totes les 脿rees a trav茅s de la metodologia Think tank o laboratori d’idees. Aix铆, la ferramenta forma part del ‘Think tank Smart Cities’, el hub impulsat per Avaesen en qu猫 participen m茅s de 200 ajuntaments, empreses i entitats. Es tracta del major hub smart city de col路laboraci贸 publicoprivada d’Espanya.

El think tank aplicat a les smart cities significa emprar eines intel路ligents i oferir estrat猫gies a seguir pels ajuntaments com el de Borriana per a superar els reptes futurs en l’脿mbit de les ciutats intel路ligents.

Romero ha manifestat que l’Ajuntament de Borriana participa en aquest Pla d’Innovaci贸 municipal que est脿 implementant la FVMP aix铆 com en altres estrat猫gies que estan desenvolupant-se a la prov铆ncia per a avan莽ar en innovaci贸 i digitalitzaci贸 de manera que puga acollir-se a oportunitats de fons que puguen arribar a trav茅s de subvencions d’altres administracions, o b茅 de la iniciativa privada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.