fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana tancarà les II Jornades Memorial Democràtic amb l’obra de teatre «Madres presas»

Borriana tancarà les II Jornades Memorial Democràtic amb l’obra de teatre «Madres presas»

Dues presentacions de llibres, un documental i una exposició fotogràfica ha completat una extensa programació amb gran assistència de públic

Borriana tancarà demà la segona edició de les Jornades Memorial Democràtic que ha programat la Regidoria de Cultura. Aquesta vesprada s’ha celebrat la inauguració de l’exposició fotogràfica «El llegat de la guerrilla» de Juan Plasencia, un treball fotogràfic de caràcter documental que recull els últims guerrillers, els enllaços, els suports i els familiars directes de tots ells, a través de retrats de gran format.

De la mateixa manera, el passat dimarts es va celebrar la presentació del llibre de Lourdes Burdeus i Juan Fuertes Palasí La corrupció impune. Els claveguerams del sistema el 1940 amb gran interès per part del públic assistent. El dimecres, el Teatre Payà va acollir la projecció del documental divulgatiu «Memòria de carrer», sobre la història de Borriana amb guió de Lourdes Burdeus, imatge d’Aleix Garí i disseny de Telmo Tejedo, produït per l’Agrupació Borrianenca de Cultura amb gran assistència de públic, interessat per una producció que dóna a conèixer els noms de cinc personatges que posen nom a carrers de Borriana com Vicent Marco Miranda, Amat Granell, Joan Baptista Sanmartí, Vicent Moliner Nadal i Artur Perucho.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha animat a la població de Borriana a participar dels actes del memorial, i «conèixer part de la història de la nostra població, que encara era desconeguda».

Els actes de les segones Jornades Memorial Democràtic a Borriana es tancaran demà divendres, dia 31, a les 19.30 h al CMC La Mercé, amb la presentació de la biografia Vicent Marco Miranda. 1880-1946 a càrrec de Francesc Viadel. Al llibre es repassa la vida del que va ser periodista, polític i escriptor. Nascut al si d’una família de classe popular, va passar tota la seua joventut a Borriana. Durant aquells anys va professar en l’anarquisme des del qual va evolucionar primer al republicanisme d’esquerres que representava el blasquisme i, finalment, al nacionalisme.
I, el mateix dia, i com a cloenda, a les 22,30 h al Teatre Payà, Cultura ha programat l’estrena a Borriana de «Las madres presas», obra de Manuela Ortega Espinosa amb direcció i interpretació de Pilar Martínez. L’obra està concebuda com a un monòleg íntim i molt proper a l’espectador, i conta una història real que recupera la memòria de dues famílies represaliades per la dictadura. Homenatge a dues mares que ajuntaren esforç i misèries per tal de mantenir la dignitat i l’esperança. Les entrades es poden comprar anticipadament en Buraudio (Escorredor, 58) fins al divendres en horari de 9 a 13 h, i en les taquilles del Teatre Payà una hora abans de la funció.

Leave a Reply

Your email address will not be published.