fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 llan莽a una campanya anual per a celebrar els dies ambientals i fomentar la conscienciaci贸

Castell贸 llan莽a una campanya anual per a celebrar els dies ambientals i fomentar la conscienciaci贸

Una ruta ciclotur铆stica per a p煤blic familiar per la Marjaleria serveix per a celebrar el Dia Mundial dels Aiguamolls al febrer.

La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Castell贸 ha iniciat la campanya ‘Celebrem amb la natura’ amb la qual pret茅n conscienciar sobre els valors naturals. Per a a莽貌, s’han seleccionat 21 dies mediambientals del calendari natural per a “organitzar activitats dirigides a tots els p煤blics que ens permeten visibilitzar aquests dies mediambientals i aix铆 contribuir a una major difusi贸 i conscienciaci贸 entre la poblaci贸”, segons ha explicat la regidora Sara Us贸.

Cada mes s’han seleccionat un o dos dies mediambientals sobre els quals es programaran activitats amb car脿cter did脿ctic i divulgatiu. El llistat inclou la celebraci贸 del Dia Mundial dels Aiguamolls, al febrer; de l’Efici猫ncia Energ猫tica i el de l’Aigua, al mar莽; de la Terra i el de la conscienciaci贸 del problema del soroll, a l’abril; de les Aus Migrat貌ries i el dels Parcs Naturals, al maig; el Dia Mundial del Medi ambient i el de la Lluita contra Desertitzaci贸 i la Sequera, al juny; el del dia lliure de bosses de pl脿stic i de la conservaci贸 del sol, al juliol; el de la qualitat de l’aire, a l’agost; el de la preservaci贸 de la capa d’oz贸 i el mar铆tim al setembre. Per al mes d’octubre es commemoraran el Dia Mundial de l’H脿bitat i el de les Aus; al novembre el de les mascotes i el de la prevenci贸 de residus i, finalment, al desembre se celebrar脿 el dia internacional del voluntariat i el de les muntanyes.

La commemoraci贸 del Dia Mundial dels Aiguamolls dins de la campanya Celebrem amb la natura se celebra amb una ruta ciclotur铆stica en fam铆lia per la Marjaleria que, a trav茅s d’un recorregut amb bici de 21 quil貌metres, permetr脿 con茅ixer els valors naturals d’aquesta zona aquest pr貌xim dissabte, 20 de febrer. Aquesta ruta, guiada per l’empresa de senderisme interpretatiu Itinerantur, partir脿 des de l’Auditori fins al parc de la Pineda recorrent la zona d’horts de la Marjaleria. Despr茅s continuar脿 pel parc litoral de la Pineda fins a arribar al Quadre de Santiago i, d’ac铆, al Vaig moldre la Font. “Aquesta ruta, dirigida per a p煤blic a partir de 7 anys, creua canals i s茅quies, pansa per ermites com la de Sant Francesc de la Font o Sant Roc de la Donaci贸, pel parc del Meridi脿, per la qual cosa a m茅s dels aspectes ambientals tamb茅 es difonen els valors culturals de la Marjaleria”, ha apuntat la regidora Sara Us贸.

Totes les persones interessades a participar en aquesta activitat gratu茂ta programada aquest dissabte 20 de febrer poden enviar un correu a inscripcionsmediambient@castello.es ja que les places estan limitades a 30 persones. La durada aproximada 茅s de quatre hores i el punt de trobada s’ha fixat a les 10.00 en el parc de l’Auditori. Dos guies-int猫rprets acompanyaran als participants per a descobrir-los les particularitats naturals i culturals del recorregut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.