fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El circuit Sonora s’estrena a Gandia amb les actuacions de Novembre Elèctric, PAVVLA i Fru Katinka a Gandia

El circuit Sonora s’estrena a Gandia amb les actuacions de Novembre Elèctric, PAVVLA i Fru Katinka a Gandia

L’esdeveniment tindrà lloc el dissabte 19 d’octubre, a la Casa de la Marquesa, a les 13 h, 19 h i 20 h, respectivament.

Les formacions valencianes Novembre Elèctric i Fru Katinka i la solista catalana PAVVLA actuaran el pròxim dissabte, 19 d’octubre, en la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós de Gandia amb entrada gratuïta. Els concerts s’emmarquen en la programació de Sonora, circuit musical valencià, que l’Institut Valencià de Cultura (IVC) estrena a Gandia, i protagonitzat pels guanyadors i finalistes dels I Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

Novembre Elèctric és el projecte de l’algemesinenc Yeray Calvo amb la companyia de quatre amics residents a Madrid. El grup va debutar a principis del 2014 amb el disc Intacte (Mésdemil), amb deu cançons que van destacar per les melodies de pop delicat, la manera profunda de compondre i les textures sonores. L’àlbum Tremole (Mésdemil, 2016) va servir per a explorar la seua vessant més acústica en companyia del poeta Hèctor Serra. Finalment, Quart minvant (Primavera d’hivern) va veure la llum en abril de 2018 amb els temes més elèctrics i vitals de la seua carrera. Este últim treball va ser guardonat com a Millor Disc i Millor Disseny en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana. També cal destacar que el quintet ha actuat amb Izal als Concerts de Vivers de València davant més de 5.000 persones i ha compartit escenari amb Luna, la mítica banda de Nova York, a la Marina de València. L’actuació de Novembre Elèctric a Gandia començarà a les 13:00 hores.

A la vesprada, a partir de les 19:00 hores, el públic podrà gaudir de la proposta musical de PAVVLA, nom artístic de la cantant i actriu Paula Jornet. L’artista catalana va estudiar composició a l’escola BIMM de Brighton i poc després va començar a tocar en pubs britànics. Així mateix, pujava cançons a la xarxa, canal on va ser descoberta per Luup Records. Este segell va publicar els seus primers singles, “Young” i “Skin”, i també el seu primer llarga durada, Creatures (2016), un compendi de folk, pop i electrònica. El seu segon treball, Secretly Hoping You Catch Me Looking va veure la llum a finals del 2018. En les seues cançons, la vocalista manifesta una nova personalitat, amb la provocació per bandera i una actitud molt més gamberra. D’esta manera, es desfà per complet de l’actitud naïve i innocent del seu debut. La seua actuació a la capital de La Safor serà una de les últimes de l’actual gira.

Finalment, Fru Katinka tancarà este espectacle del circuit Sonora a partir de les 20:00 hores. El duet format per Marta Domingo i Alex Vidal configura una proposta interdisciplinària on la música, l’estètica i el concepte tenen quasi el mateix pes. Partixen d’una essència pop, però beuen de multitud de gèneres i viuen en un món d’avantguarda sonora que va del R&B a la new wave passant pel trap i el dancehall. Als seus concerts transcendixen el concepte de banda per a oferir un show-performance on confluïxen el ball, els efectes visuals i la interpretació. Tot això amb l’objectiu de transmetre un univers post-pop molt personal que fusiona influències nòrdiques i mediterrànies. Les seues cançons es poden escoltar en els discos Fru Katinka (2018) i Islas (2019). Fru Katinka va ser nominada com artista revelació en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

“El circuit musical Sonora naix amb la voluntat de crear una plataforma estable perquè els intèrprets valencians puguen mostrar el seu treball arreu del territori. D’esta manera, l’IVC pretén desestacionalitzar la temporada de concerts més enllà dels mesos d’estiu i fomentar la professionalització del sector musical propi. Sonora es desenvoluparà entre octubre de 2019 i febrer de 2020 amb 16 concerts de 27 artistes en 15 localitats diferents”, ha destacat el regidor de Cultura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.