fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Gremi de la Gent Gran protagonitza el dilluns del 54 Sexenni de Morella

El Gremi de la Gent Gran protagonitza el dilluns del 54 Sexenni de Morella

Esta jornada est脿 marcada per la celebraci贸 del Rosari de les Torxes, el qual acompanya a la Mare de D茅u pels principals carrers de la ciutat.

La jornada del dilluns del 54 Sexenni de Morella l’ha organitzat el Gremi de la Gent Gran. Este 茅s un dels col路lectius m茅s nombrosos de Morella i compta amb centenars d’agremiats. El Retaule d’este dia ha tingut com a protagonista a la dansa de la Corronquina, la qual ha tancat la desfilada, davant de la mirada de les autoritats. A m茅s, en la jornada d’avui destaca el Rosari de les Torxes, que se celebrar脿 esta vesprada. Al Rosari participa un gran nombre de morellans i morellanes amb torxes i ciris que acompanyen la Mare de D茅u de Vallivana pels principals carrers de la ciutat en la volta de confraria.

Pel que fa a la dansa de la Corroquina, 茅s un ball t铆pic de la cultura popular que interpreten joves amb antics vestits morellans. L’estil de ball, m煤sica i vestuari 茅s semblant al de les jotes aragoneses. Precisament, en estos Retaules, els espectadors tamb茅 poden presenciar la interpretaci贸 de la Jota de Morella, la qual es va recuperar per al 53 Sexenni, despr茅s de d猫cades en les quals no s’exhibia p煤blicament. A m茅s dels joves que ballen la Corronquina, l’altra figura fonamental d’esta dansa 茅s la Rondalla de Morella, que amb la seua m煤sica i els seus cantadors, fan possible la interpretaci贸 de la dansa. Esta associaci贸 participa en molts dels actes de la Gent Gran.

El Gremi de la Gent Gran viu el seu tercer Sexenni, despr茅s que es fundara fa 12 anys i, se celebra en el dia que es denominava Dia de la Marquesa. El col路lectiu de la tercera edat de Morella destaca per ser molt participatiu i organitzar un gran nombre d’activitats al llarg de l’any.

Avui han participat en els actes i han acompanyat a l’alcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s, i als membres de la corporaci贸, la Consellera de Sanitat, Ana Barcel贸, aix铆 com diputats auton貌mics i provincials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.