fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El termini d’inscripci贸 per a DINAKIDS-Consell de la Inf脿ncia de Sagunt seguix obert

El termini d’inscripci贸 per a DINAKIDS-Consell de la Inf脿ncia de Sagunt seguix obert

Este grup de participaci贸 de xiquets i xiquetes d’entre 8 i 11 anys de la regidoria de Joventut i Inf脿ncia 茅s un espai on els i les menors aprenen a debatre, opinar i escoltar, a m茅s d’aportar idees sobre els seus problemes i necessitats.

La regidoria de Joventut i Inf脿ncia de l’Ajuntament de Sagunt mant茅 obert el termini d’inscripci贸 al grup de participaci贸 DINAKIDS-Consell de la Inf脿ncia. Estos grups, juntament amb els programes Corresponsals i HRJove, s贸n espais on els xiquets, xiquetes i adolescents del municipi aprenen a debatre i proposar iniciatives en les 脿rees que els afecten directament.

“Estos grups de treball s贸n fonamentals per a la regidoria de Joventut, ja que els xiquets, xiquetes i joves s贸n qui millor coneixen la seua situaci贸”, ha declarat el regidor de Joventut i Inf脿ncia, Guillermo Sampedro. Esta iniciativa 茅s important per a apoderar a les persones m茅s j贸vens del municipi.

D’una banda, DINAKIDS oferix als menors d’entre 8 i 11 anys, nascuts entre els anys 2008 i 2011, un espai on aprenen a debatre, opinar i escoltar a trav茅s del joc i din脿miques de grup, adquirint uns valors c铆vics i solidaris que els ajuden a assumir el paper protagonista que els correspon. D’esta forma, Sagunt consolida el seu reconeixement com a Ciutat Amiga de la Inf脿ncia.

Este espai 茅s per a xiquets i xiquetes matriculats de tercer a sis猫 de prim脿ria, i comen莽ar脿 la seua activitat el 19 d’octubre. Es reunix els dissabtes de 16 h a 18 h en el Centre Cultural Mario Monreal i en el Casal Jove del Port de Sagunt. L’activitat 茅s gratu茂ta i amb places limitades. El per铆ode d’inscripci贸 est脿 obert fins al 4 d’octubre, de manera online a trav茅s de la seu electr貌nica de l’Ajuntament, o presencial en qualsevol dels SAIC municipals.

Amb el grup DINAKIDS, segons explica Sampedro, “des de la regidoria creem un espai participatiu, obert i flexible, on els xiquets i xiquetes poden opinar i tindre veu i vot sobre aquells temes municipals que afecten la inf脿ncia, com l’elaboraci贸 del Pla d’Inf脿ncia, el desenvolupament dels seus drets com a menors, aix铆 com altres aportacions que fan sobre necessitats o canvis per a millorar el nostre municipi”. Este 茅s un espai de sensibilitzaci贸 on aprenen a exercir els seus drets com a ciutadans i ciutadanes de primera, des de l’aprenentatge, la diversi贸 i la participaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.