fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El termini d’inscripció per a DINAKIDS-Consell de la Infància de Sagunt seguix obert

El termini d’inscripció per a DINAKIDS-Consell de la Infància de Sagunt seguix obert

Este grup de participació de xiquets i xiquetes d’entre 8 i 11 anys de la regidoria de Joventut i Infància és un espai on els i les menors aprenen a debatre, opinar i escoltar, a més d’aportar idees sobre els seus problemes i necessitats.

La regidoria de Joventut i Infància de l’Ajuntament de Sagunt manté obert el termini d’inscripció al grup de participació DINAKIDS-Consell de la Infància. Estos grups, juntament amb els programes Corresponsals i HRJove, són espais on els xiquets, xiquetes i adolescents del municipi aprenen a debatre i proposar iniciatives en les àrees que els afecten directament.

“Estos grups de treball són fonamentals per a la regidoria de Joventut, ja que els xiquets, xiquetes i joves són qui millor coneixen la seua situació”, ha declarat el regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro. Esta iniciativa és important per a apoderar a les persones més jóvens del municipi.

D’una banda, DINAKIDS oferix als menors d’entre 8 i 11 anys, nascuts entre els anys 2008 i 2011, un espai on aprenen a debatre, opinar i escoltar a través del joc i dinàmiques de grup, adquirint uns valors cívics i solidaris que els ajuden a assumir el paper protagonista que els correspon. D’esta forma, Sagunt consolida el seu reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància.

Este espai és per a xiquets i xiquetes matriculats de tercer a sisè de primària, i començarà la seua activitat el 19 d’octubre. Es reunix els dissabtes de 16 h a 18 h en el Centre Cultural Mario Monreal i en el Casal Jove del Port de Sagunt. L’activitat és gratuïta i amb places limitades. El període d’inscripció està obert fins al 4 d’octubre, de manera online a través de la seu electrònica de l’Ajuntament, o presencial en qualsevol dels SAIC municipals.

Amb el grup DINAKIDS, segons explica Sampedro, “des de la regidoria creem un espai participatiu, obert i flexible, on els xiquets i xiquetes poden opinar i tindre veu i vot sobre aquells temes municipals que afecten la infància, com l’elaboració del Pla d’Infància, el desenvolupament dels seus drets com a menors, així com altres aportacions que fan sobre necessitats o canvis per a millorar el nostre municipi”. Este és un espai de sensibilització on aprenen a exercir els seus drets com a ciutadans i ciutadanes de primera, des de l’aprenentatge, la diversió i la participació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.