fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Hans Lauge Hansen reflexionarà sobre víctimes, victimaris i memòria als Debats del Magnànim

Hans Lauge Hansen reflexionarà sobre víctimes, victimaris i memòria als Debats del Magnànim

El professor danés inicia la programació d’este curs el dimecres 18, a les 19 hores, al Col·legi Major Rector Peset.

Hans Lauge Hansen, professor del Departament d’Estètica i Comunicació de la Universitat d’Aarhus (Dinamarca) obrirà el pròxim dimecres, 18 d’octubre, a les 19 hores, el curs dels Debats del Magnànim. Hansen, que serà presentat per Pedro Ruiz Torres (catedràtic d’Història Contemporània i exrector de la Universitat de València), dissertarà al voltant de “La representación de víctimas y victimarios en la cultura de memoria del Estado espanyol”, i l’acte tindrà lloc a la sala la Muralla del Col·legi Major Rector Peset (carrer Forn de Sant Nicolau, 4, València).

Els conflictes de la memòria

Hans L. Hansen ha estudiat la novel·la espanyola contemporània sobre la Guerra Civil, el franquisme i la transició, així com l’art i la poesia avantguardistes de la generació del 27, i s’ha especialitzat en l’estudi comparatiu dels conflictes de la memòria a l’àmbit europeu i la seua relació amb la literatura, matèria sobre la qual ha publicat nombrosos articles en revistes especialitzades. El professor danés visita València amb motiu d’un seminari organitzat pel Departament d’Història Contemporània de la Universitat de València.

La història de l’Església i l’Europa dels trenta, als Debats

Després de Hansen, el Magnànim anticipa ja una programació interessant i variada per als pròxims mesos. El dissabte, 28 d’octubre, el debat girarà al voltant del tema De la protesta a la transformació. El repte de governar, amb Íñigo Errejón, Vicent Galiana i Marina Pla, on es parlarà del cas del moviment dels tupamaros, que passaren de ser un moviment insurgent a governar un país (Uruguai) a través de les urnes. En novembre, l’historiador italià Alfonso Botti parlarà sobre Juan Pablo II i Benedicto XVI en la història de la Esglèsia, i per a desembre està prevista la participació del també historiador italià Enzo Traverso, especialitzat en l’estudi dels totalitarismes europeus de la primera meitat del segle XX.

Leave a Reply

Your email address will not be published.