fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Cavalcada de Reis tindr脿 un marcat car脿cter aut貌cton i d’arrels ‘castelloneres’

La Cavalcada de Reis tindr脿 un marcat car脿cter aut貌cton i d’arrels ‘castelloneres’

Consulta el mapa amb el recorregut de la cavalcada

La Junta de Festes de Castell贸, en col路laboraci贸 amb el Patronat Municipal de Festes de l’Ajuntament de Castell贸, ha preparat per a dem脿 una Cavalcada de Reis aut貌ctona, tradicional i plena d’arrels ‘castelloneres’. I 茅s que la nostra ciutat t茅 el privilegi de disposar de suficients personatges mitol貌gics, literaris i b铆blics i de tants col路lectius que, per primera vegada, podrem gaudir d’una Cavalcada de recepci贸 als Reis Mags 100% Castell贸.

 


Captura15:30聽Desembarcament de SS.MM al grao de Castell贸

Capturareyescs

16:00聽Recepci贸 amb els xiquets a la tinencia d’alcaldia del grao.

19:00 Comen莽ament de la cavalcada :
Eixida: Carrer Sant Roc

– Sanahuja

– Pla莽a M陋 Agustina

– Governador

– Guitarrista T谩rrega

– Asensi

– Pla莽a de la Pau

– Carrer Major

– Arcipreste Balaguer

Arribada: Pla莽a Major

A m茅s, en la Pla莽a Major hi haur脿 activitats paral路leles amb actuacions de la Conlloga-Muixeranga de Castell贸, la Coral Vicent Ripoll茅s i altres col路lectius participants en la Cavalcada.

La Cavalcada estar脿 dividida en tres trams, i cadascun ser脿 diferent, per貌 en cadascun es podr脿 gaudir de moments i sensacions que ens transportaran a diversos moments del Nadal viscuts en la ciutat de Castell贸. De fet, una de les seccions de la desfilada estar脿 dedicada al Betlem de la Pig脿, la coneguda obra de Miquel Peris i Segarra que explica com Maria i Josep van arribar a Castell贸, entrant pel Forn del Pla per a donar a llum al Xiquet Jes煤s entre personatges t铆pics, tradicionals i mitol貌gics de la ciutat de Castell贸.

Al costat de la representaci贸 d’aquest pessebre costumista castellonenc, m茅s de 20 col路lectius de Castell贸 i el Grau estaran implicats en el desenvolupament de tots els actes previstos per a rebre als Reis Mags en el districte mar铆tim primer i despr茅s en el centre de la ciutat. El car脿cter i la tradici贸 de Castell贸 i el Grau estar脿 m茅s que representada en aquest dia tan especial per als xiquets i xiquetes de la nostra capital.

L’inici de les activitats i actuacions est脿 previst a les 15.30 hores en la pla莽a del Mar, on el so del caragol de mar anunciar脿 l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar al Port de Castell贸, prevista per a les 16 hores. Col路lectius del Grau com La Barraca, la Colla de Dol莽ainers i Tabaleters del Grau, Dimonis del Grau, Grup de ball Illes Columbretes, i Uni贸 Musical del Grau amenitzaran les activitats i actuacions en la pla莽a fins a l’arribada dels Reis Mags, que seran rebuts per l’alcaldessa, Amparo Marco, i la reina infantil i la reina infantil de Sant Pere.

A continuaci贸, i com a novetat, tindr脿 lloc una desfilada des de la pla莽a del Mar fins a la Tinen莽a d’Alcaldia del Grau, amb la participaci贸 de tots els col路lectius del Grau acompanyant als Reis Mags. Una vegada en la Tinen莽a d’Alcaldia, es dirigiran a la balconada per a saludar a tots els xiquets i despr茅s els rebran en l’escenari a les portes de la Tinen莽a.

La primera secci贸 de la Cavalcada estar脿 dedicada als patrocinadors i l’animaci贸, i comptar脿 amb la participaci贸 de l’Acad猫mia de Ball Castell贸 Baila, la carrossa de la Gaiata 6 Farola-Ravalet, la Banda Municipal de Castell贸, representants de Correus, els cotxes i carrosses dels patrocinadors (Comauto, Centre Comercial Salera i El Corte Ingl茅s) i les Reines i Corts d’Honor.

La secci贸 central de la desfilada, dedicada al Betlem de la Pig脿, estar脿 representada per Dimonis i animaci贸 de Xarxa Teatre, Nanos de la Colla del Rei Barbut, Angelets i angelots, Angel Perot i Sant Miquel, Gegants i Cavallets del Corpus, Colla de Dol莽ainers i Tabaleters de Castell贸, carrossa de l’Estel, llauradors, llauradores i carro engalanat, Grup de Ball El Forcat i dol莽ainers, naixement (Verge, San Josep i Jes煤s), escena de Sant Nicolau: Coll de pato, cacauero, cego i beates, la Pig脿 i els xiquets i carrossa de Els Llauradors.

Finalment, els seguicis reals comptaran amb la participaci贸 de Cavallers Templers de Castell贸 i Bombos i Tambores dels Sergents Templers acompanyant a Melcior; L’Aljama i Colla de Dol莽ainers El Soroll acompanyant a Gaspar; i Moros i Cristians de Castell贸 Az’zahar i Colla de Dol莽ainers, tabaleters i trabucaires Xaloc al costat de Baltasar. En total, 14 carrosses i m茅s de 20 col路lectius castellonencs implicats per a fer gaudir als xiquets i xiquetes de Castell贸, als qui els participants de la Cavalcada complimentaran amb 5.000 quilos de caramels i tones de somriures.

Una altra de les novetats de la jornada seran les ofrenes que els Reis Mags i els participants de la desfilada faran al Naixement en les porxades de l’Ajuntament, on seran rebuts per l’alcaldessa. A m茅s, la reina infantil, Lola Marco, acompanyada pel Mag Yunke, realitzar脿 l’ofrena en nom de tota la ciutat de Castell贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.