fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació celebra la gran festa de la música provincial amb més de 500 músics i 8 bandes

La Diputació celebra la gran festa de la música provincial amb més de 500 músics i 8 bandes

Sales: “La música és un dels principals arguments culturals que té aquesta província per a dinamitzar els seus municipis”

La Diputació ha possibilitat que la província haja celebrat aquest cap de setmana la gran festa de la música provincial. L’Auditori i Palau de Congressos de Castelló ha abaixat aquest migdia el teló del XL Certamen Provincial de Bandes de Música en el qual s’han donat cita centenars d’afeccionats de la música “per a gaudir de l’essència i identitat cultural d’una terra que té en la música a un dels principals arguments per a dinamitzar els seus municipis”.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha participat aquest migdia en la segona jornada d’un certamen que ha reunit a més de mig miler de músics castellonencs de fins a 8 societats musicals que han demostrat “que Castelló està feta de música i en la qual la cultura alimenta el dia a dia de la nostra província”.

Així, després que ahir a la vesprada ‘l’Agrupació Músic-cultural Verge de Loreto de Begís’ s’alçara amb el primer premi en la quarta secció amb l’obra lliure ‘Flaix (Suite For Wind Band)’, ‘El Daurat, suite simfònica’ i el pasdoble ‘Leonoreta’ i en tercera secció la Unió Musical Valldeuxense de la Vall d’Uixò fera després d’interpretar ‘Onco’s (Poema Simfònic)’, ‘Martínez Cruz’ i ‘Simfonia Núm. 1 (Marea Negra)’, aquest diumenge l’Auditori s’ha omplert amb la música de les dues primeres seccions.

En segona secció, la Societat Unió Musical Santa Cecília de Moncofa ha aconseguit el triomf per davant de l’Agrupació Musical Vila de Càlig i la Unió Musical de Betxí després d’interpretar ‘Impressions Simfòniques’, el pasdoble ‘Tota una vida’ i ‘Africana’.

Per la seua banda, la Unió Musical Santa Cecilia d’Onda ha sigut l’encarregada de posar la nota final de la quarantena edició del certamen en la primera secció amb el pasdoble ‘Torreblanqueries’, ‘Homenatge a Joaquin Sorolla’ i l’obra obligada ‘El barret de tres becs, Suite N 2 (Dansa dels veïns, dansa del moliner i dansa final’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.