fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació coordina amb Bombers el desplegament especial per a Setmana Santa

La Diputació coordina amb Bombers el desplegament especial per a Setmana Santa

La Diputació ha coordinat amb el Consorci Provincial de Bombers un ampli dispositiu de caràcter preventiu contra incendis forestals que estarà operatiu durant tot el període de Setmana Santa per a “actuar amb la diligència més gran possible davant qualsevol incidència sorgida en zones d’especial risc o major valor mediambiental”.

El diputat responsable del Consorci, Luis Rubio, ha valorat la importància d’un desplegament que “en una època vacacional com la que comencem és vital que els nostres professionals estiguen preparats per a actuar immediatament davant qualsevol incidència que puga afectar els nostres boscos”.

És per açò que el dispositiu explicarà diàriament amb 35 efectius així com 9 camions autobombes forestals i 9 vehicles de suport, tots ells procedents dels quatre parcs de bombers professionals i cinc de voluntaris distribuïts per tota la província “per a teixir una xarxa de seguretat que protegisca tota la província”.

D’aquesta manera, les nou dotacions de bombers realitzaran cada dia rutes preventives, prèviament assignades, al llarg de les principals zones forestals de cada àrea operativa amb la missió principal “d’actuar de forma immediata davant qualsevol avís d’incendi, així com realitzar accions preventives tals com revisar les àrees d’acampada i oferir consells als visitants de les zones d’interior”.

En la mateixa línia, i com a reforç a tot aquest dispositiu, el cos de Protecció Civil de la Diputació disposarà d’una unitat diària que realitzarà rutes de caràcter preventiu en matèria d’incendis “convertint una vegada més a aquest servei ideat per Moliner en un gran aliat per als nostres Bombers i per a la seguretat de tots els veïns de la província”.

Celebracions religioses
El diputat responsable del Consorci ha subratllat que “l’impagable treball realitzat pels integrants de Protecció Civil també es notarà en les diferents celebracions religioses que se celebraran de llarg a llarg de la província.

Per a açò, prop de mig centenar d’efectius treballaran en les localitats que així ho han sol·licitat i entre les quals destaquen L’Alcora, amb la seua Rompuda de l’Hora i el Dia del Rotllo; Torreblanca i Borriol que comptaran amb Protecció Civil per a supervisar sengles celebracions de ‘La Passió’ o Benicàssim, amb motiu del SanSan Festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published.