fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 coordina amb Bombers el desplegament especial per a Setmana Santa

La Diputaci贸 coordina amb Bombers el desplegament especial per a Setmana Santa

La Diputaci贸 ha coordinat amb el Consorci Provincial de Bombers un ampli dispositiu de car脿cter preventiu contra incendis forestals que estar脿 operatiu durant tot el per铆ode de Setmana Santa per a “actuar amb la dilig猫ncia m茅s gran possible davant qualsevol incid猫ncia sorgida en zones d’especial risc o major valor mediambiental”.

El diputat responsable del Consorci, Luis Rubio, ha valorat la import脿ncia d’un desplegament que “en una 猫poca vacacional com la que comencem 茅s vital que els nostres professionals estiguen preparats per a actuar immediatament davant qualsevol incid猫ncia que puga afectar els nostres boscos”.

脡s per a莽貌 que el dispositiu explicar脿 di脿riament amb 35 efectius aix铆 com 9 camions autobombes forestals i 9 vehicles de suport, tots ells procedents dels quatre parcs de bombers professionals i cinc de voluntaris distribu茂ts per tota la prov铆ncia “per a teixir una xarxa de seguretat que protegisca tota la prov铆ncia”.

D’aquesta manera, les nou dotacions de bombers realitzaran cada dia rutes preventives, pr猫viament assignades, al llarg de les principals zones forestals de cada 脿rea operativa amb la missi贸 principal “d’actuar de forma immediata davant qualsevol av铆s d’incendi, aix铆 com realitzar accions preventives tals com revisar les 脿rees d’acampada i oferir consells als visitants de les zones d’interior”.

En la mateixa l铆nia, i com a refor莽 a tot aquest dispositiu, el cos de Protecci贸 Civil de la Diputaci贸 disposar脿 d’una unitat di脿ria que realitzar脿 rutes de car脿cter preventiu en mat猫ria d’incendis “convertint una vegada m茅s a aquest servei ideat per Moliner en un gran aliat per als nostres Bombers i per a la seguretat de tots els ve茂ns de la prov铆ncia”.

Celebracions religioses
El diputat responsable del Consorci ha subratllat que “l’impagable treball realitzat pels integrants de Protecci贸 Civil tamb茅 es notar脿 en les diferents celebracions religioses que se celebraran de llarg a llarg de la prov铆ncia.

Per a a莽貌, prop de mig centenar d’efectius treballaran en les localitats que aix铆 ho han sol路licitat i entre les quals destaquen L’Alcora, amb la seua Rompuda de l’Hora i el Dia del Rotllo; Torreblanca i Borriol que comptaran amb Protecci贸 Civil per a supervisar sengles celebracions de ‘La Passi贸’ o Benic脿ssim, amb motiu del SanSan Festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published.