fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 crear脿 ocupaci贸 en 127 municipis de la prov铆ncia a trav茅s del Pla d’Ocupaci贸

La Diputaci贸 crear脿 ocupaci贸 en 127 municipis de la prov铆ncia a trav茅s del Pla d’Ocupaci贸

La Diputaci贸 de Castell贸 afavorir脿 la creaci贸 d’ocupaci贸 en quasi tota la prov铆ncia despr茅s que 127 municipis hagen sol路licitat adherir-se a l’ambici贸s Pla d’Ocupaci贸 gestada pel Govern Provincial mitjan莽ant una hist貌rica inversi贸 de 650.000 euros que permetr脿 que els ajuntaments contracten a ve茂ns en situaci贸 de desocupaci贸.

El president de la Diputaci贸, Javier Moliner, ha confirmat que la instituci贸 provincial va aprovar dimarts passat en Junta de Govern la concessi贸 de les ajudes als consistoris sol路licitants “a l’objecte que l’impacte sobre el teixit laboral d’aquesta iniciativa sorgida del comprom铆s ferm d’aquesta administraci贸 amb tots els castellonencs en atur comence a notar-se com m茅s prompte millor”.

“Augmentar les oportunitats laborals dels ve茂ns de la nostra prov铆ncia que no troba treball 茅s un objectiu prioritari per a aquest Govern Provincial i mentre un castellonenc seguisca cercant treball o millorar la seua situaci贸 laboral continuarem implementant pol铆tiques actives d’ocupaci贸 tan ambicioses com aquesta”, ha subratllat Moliner.

Immediatesa del programa
El president provincial ha posat l’accent que aquest Pla d’Ocupaci贸 茅s el “reflex d’una forma de gestionar pensant en aquells que m茅s ens necessiten la m脿 de tots els agents implicats i atenent les demandes de la resta d’administracions”.

“Per a莽貌, treballem perqu猫 les bases del Pla d’Ocupaci贸 nasqueren amb l’aprovaci贸 un脿nime de tots els grups pol铆tics amb representaci贸 en la Corporaci贸 Provincial i per a莽貌 hem treballat per a poder avan莽ar de forma immediata els diners als ajuntaments i que tan sols s’hagen de preocupar pel qui i no pels diners”, ha apuntat Moliner.

En aquest sentit, cal recordar que cada ajuntament ser脿 el responsable de contractar als ve茂ns en situaci贸 de desocupaci贸 a trav茅s d’un programa estrat猫gic que la Diputaci贸 finan莽a 铆ntegrament amb recursos propis i del que avan莽ar脿 铆ntegrament els diners als consistoris perqu猫 “inicien com m茅s prompte millor el procediment de contractaci贸 i convertisquen aquest Pla d’Ocupaci贸 en el millor aliat de centenars de castellonencs que travessen problemes laborals”.

Naturalesa del Pla
Respecte als destinataris finals de la iniciativa provincial per a impulsar l’ocupaci贸 en la prov铆ncia, les bases assenyalen que s贸n aquelles persones que conformen categories de vulnerabilitat en mat猫ria d’ocupaci贸. 脡s a dir, persones aturades inscrites com a demandants d’ocupaci贸 en els centres SERVEF d’Ocupaci贸 de la Generalitat, que preferentment pertanguen a col路lectius de dif铆cil inserci贸 laboral com a majors de 45 anys, joves sense experi猫ncia laboral, persones en situaci贸 d’atur de llarga durada…

D’igual manera, cal recordar que els contractes comptaran amb una durada m铆nima de tres mesos i la jornada laboral ser脿 de, almenys, 30 hores a la setmana. Els treballadors seran contractats pels ajuntaments per a l’execuci贸 d’obres o serveis d’inter茅s general i social.

M茅s de 3,3 milions per a l’Estrat猫gia d’Ocupaci贸
cal destacar que el Pla d’Ocupaci贸 Provincial s’inclou dins de l’Estrat猫gia provincial d’Ocupaci贸 dissenyada per la Diputaci贸 i que gr脿cies a una inversi贸 superior als 3,3 milions d’euros posar脿 sobre la taula d’aturats, emprenedors, aut貌noms i empresaris de Castell贸 un complet programa d’accions estrat猫giques dirigides a incentivar l’ocupaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.