fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Sagunt acull una reunió sobre la situació i necessitats de la Formació Professional a la ciutat

L’Ajuntament de Sagunt acull una reunió sobre la situació i necessitats de la Formació Professional a la ciutat

En la reunió han participat el director general d’FP, l’alcalde i l’equip directiu dels IES en els quals s’imparteix la Formació Professional.

El saló de plens de l’Ajuntament de Sagunt ha acollit este matí una reunió en la qual ha participat l’equip directiu dels IES en els quals s’imparteix Formació Professional en el municipi, que són l’IES Camp de Morvedre, Clot del Moro, Secció Clot del Moro, Jorge Juan, Eduardo Merello i María Moliner, així com el director general de Formació Professional de la Generalitat Valenciana, Manuel Gomicia; l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor d’Educació, José Manuel Tarazona i la primera tinent d’alcalde, María José Carrera.

El motiu de la reunió ha sigut recollir les necessitats i demandes que cada centre educatiu ha plantejat amb l’objectiu de millorar la comunitat educativa de Sagunt, que els centres milloren i puguen oferir un ensenyament de qualitat. En este sentit, Darío Moreno ha agraït a la Generalitat Valenciana que s’interesse pel municipi, ja que “nosaltres considerem que la Formació Professional ha de ser una aposta de futur i és un aspecte molt important de la nostra ciutat i de l’economia. Tenim diversos problemes, a més de les reivindicacions principals de la construcció de nous centres, però també altres necessitats a curt termini i projectes molt interessants”.

El director general de Formació Professional de la Generalitat Valenciana, Manuel Gomicia, ha assegurat que la idea principal d’esta reunió és “tindre una primera presa de contacte, escoltar, prendre notes i després prendre decisions des d’una òptica pròxima local i comarcal per a veure la problemàtica i les necessitats de Sagunt”. Gomicia ha afirmat que la voluntat de la Conselleria d’Educació és “definir un mapa escolar dels Centres Integrats de la Comunitat Valenciana i abans que finalitze el trimestre ha d’haver-hi un esborrany factible”. El director general ha assegurat que cada comarca ha de tindre com a mínim un Centre Integrat, “de tal manera que augmentarien a quasi 8 en tota la Comunitat Valenciana”.

Un altre dels objectius és “tindre un mapa escolar de l’oferta d’FP que integre la voluntat de la Comunitat Valenciana, ja que no es tracta de donar cicles per donar-los, sinó proposar els que realment esta comarca necessita”, ha afirmat Gomicia, al que ha afegit que un altre dels aspectes nous serà “la definició de 15 àrees funcionals propostes per LABORA per a definir els consells territorials, una part fonamental per al disseny de l’oferta, la demanda i l’estructura de l’FP”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.