fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les festes patronals de la Misericòrdia de Borriana comptaran amb 18 bous salvatges

Les festes patronals de la Misericòrdia de Borriana comptaran amb 18 bous salvatges

Sis d’ells, patrocinats per l’Ajuntament i els 12 restants per les associacions taurines de la localitat.

Les pròximes festes patronals de Borriana, en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia, comptaran amb 18 bous salvatges, sis d’ells, patrocinats per l’Ajuntament, i els 12 restants per les associacions taurines de la localitat.

Així, ho ha assenyalat la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, que al costat de representants de les associacions taurines i la Comissió del Bou ha presentat les activitats taurines dins de la programació dels actes de celebració de la Misericòrdia del 6 al 15 de setembre.

Segons ha destacat Monferrer, el cartell de les ramaderies autòctones encarregades dels tancaments, vaquetes i bous embolats en les festes està compost per Germán Vidal, Fernando Machancoses, La Espuela o Hermanos Guillamón entre altres, a més, de ramaderies de reconegut prestigi com Celestino Cuadri, Partido de Resina, Peñajara o Cebada Gago.

Respecte al tancament de bous embolats, sens dubte l’acte taurí més multitudinari, està previst enguany per al dilluns 9 de setembre. Com a novetat, han assenyalat que els 6 àstats de la ramaderia Hermanos Cabello que participen en este tancament tindran la peculiaritat de tenir el pelatge ‘jabonero’, és a dir de color crema, però distribuït amb intensitats diferents que van des del to quasi blanc al negre.

Així mateix, la responsable de festes ha indicat que la nit del dimarts 10 de setembre es realitzarà la tradicional nit de vaquetes enfundades, patrocinada com de costum per la penya Aficionats al Rotlle, i en la qual les xarangues, les disfresses i la festa serà la nota predominant de la nit.

També ha ressenyat que els tancaments infantils seran el de carretons embolats el dilluns 9 a les 22h, pel recorregut del Barranquet i el matinal el dissabte 14 a les 11:30h. A més hi ha prevista dues tradicionals entrades del calaix amb cavalls, una per al dimecres 11 organitzada per la ‘Penya de Penyes’ i una altra per al dissabte 14 per l’empresa Satine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.