Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’organització de l’Splash Sagunt Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana decidix suspendre l’edició d’enguany

L’organització de l’Splash Sagunt Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana decidix suspendre l’edició d’enguany

Després de la decisió d’ajornar el festival per la pandèmia de la covid-19, finalment l’organització ha determinat que l’edició d’enguany queda suspesa

L’organització de l’Splash Sagunt Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana suspén l’edició del festival d’enguany. Les circumstàncies ocasionades per la pandèmia de la covid-19 van obligar a l’ajornament de la VII edició de l’Splash, el qual anava a celebrar-se els dies 27, 28 i 29 de març en el Casal Jove del Port de Sagunt. Finalment, enguany no se celebrarà el festival i únicament es mantindrà la gala de premiats.

El motiu d’esta decisió ve determinat per la impossibilitat de garantir els estàndards mínims de seguretat que requerix un acte que comporta una gran aglomeració de persones. Per tant, la gala de premiats, que sí que es manté, serà el dissabte 24 d’octubre i estarà presentada per la humorista Valeria Ros.

Quant als premiats d’enguany el llistat el següent: el Premi al Millor Àlbum Nacional 2019 és exaequo per a Agustín Ferrer per “Mies” (Grafito Editorial) i a “Ocultos” de Laura Pérez (Astiberri Editorial); el Premi al Millor Àlbum Internacional 2019 és per a Tillie Walden per “En un rayo de Sol” (La Cúpula Ediciones); el Premi Entendre el Present 2019 és per a Pedro Riera (guió) i Sagar (dibuixos) per por “Intisar en el exilio” (Astiberri); el Premi Una vida de vinyetes recau en Miguel Calatayud; el Premi Splash Project és per a Anabel Colazo; el Premi Mass Còmic és per a la Secció Postdata del periòdic Levante-EMV; el Premi Divulgació Còmic per a la revista “Cuadernos de Cómic”; el Premi Humor Gràfic recau en Mamen Moreu; el Premi Trajectòria Internacional és per a Hermann i, finalment, el Premi al Millor Guió és per a Ricardo Vilbor per “El viejo y el narco” (Panini Cómics,2019) amb dibuixos de Max Vento.

Recordar que el Festival Splash està organitzat conjuntament per la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Sagunt, i compta amb el suport de l’APIV (Associació Professional d’Il·lustradors Valencians).

Des de l’organització lamenten haver de prendre esta decisió i confien a poder celebrar el festival en l’any vinent per a retrobar-se així amb tots els i les afeccionades al còmic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.