fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Moliner inaugura l’exposici贸 de la Diputaci贸 homenatge a Matilde Salvador en el centenari del seu naixement

Moliner inaugura l’exposici贸 de la Diputaci贸 homenatge a Matilde Salvador en el centenari del seu naixement

‘Matilde Salvador. Un llegat per a Castell贸’ recorre la vida i obra de la compositora amb part de les 8.000 fotografies donades per la seua fam铆lia.

El president de la Diputaci贸 de Castell贸, Javier Moliner, ha inaugurat avui l’exposici贸 amb la qual el Govern Provincial ret homenatge a Matilde Salvador coincidint amb el centenari del seu naixement. Aix铆, ‘Matilde Salvador. Un llegat per a Castell贸. Imatges d麓una vida a l麓Arxiu de la Diputaci贸’, 茅s un recorregut per la vida i obra de la reconeguda compositora i pintora castellonenca amb algunes de les m茅s emblem脿tiques imatges de les 8.000 fotografies donades per la fam铆lia a la Diputaci贸 de Castell贸. Amb esta iniciativa, el Govern Provincial compleix amb el comprom铆s adquirit de preservar i posar en valor este llegat fotogr脿fic, amb una exposici贸 que retr脿 homenatge a la figura de la il路lustre compositora castellonenca amb les seues imatges m茅s emblem脿tiques.

El president Moliner ha assegurat que “sens dubte, no podia haver-hi millor commemoraci贸 del centenari del naixement de la nostra compositora m茅s universal que este 煤ltim regal que la fam铆lia de Matilde ha volgut fer a la seua gent. Cuidar com mereix este arxiu i donar-lo a con猫ixer al m贸n ser脿 el nostre humil homenatge a Matilde i a la cultura castellonenca”.

脡s per aix貌 que el president ha assenyalat que “esta exposici贸 茅s la demostraci贸 del nostre m茅s ferm comprom铆s per ensenyar a voler la seua obra a les noves generacions de castellonenca com Matile ens va ensenyar a voler a Castell贸: amb passi贸, orgull i coratge”.

Per a este recorregut per la vida i obra de Matilde Salvador, la Diputaci贸 ha creat una exposici贸 amb panells explicatius i vitrines en les quals l’espectador pot gaudir de documents originals de la vida i obra de Matilde Salvador, sent un total de 284 documents, fotografies, cat脿legs i cartells els que conformaran esta cuidada exposici贸 tribut a una de les castellonenques m茅s il路lustres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.