fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda celebra el Dia Internacional dels Museus amb l’alumnat de l’IES Serra d’Espadà

Onda celebra el Dia Internacional dels Museus amb l’alumnat de l’IES Serra d’Espadà

El Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ d’Onda ha inaugurat esta vesprada l’exposició titulada ‘Museos Hiperconectados’ amb motiu del Dia Internacional dels Museus. En esta ocasió, la institució museística se suma a esta celebració realitzant un projecte educatiu conjunt amb l’IES Serra d’Espadà, en el qual l’alumnat ha tingut un paper especialment rellevant.

Un total de 500 alumnes d’ESO, de diferents àrees de Batxillerat i d’algunes assignatures de la FP Bàsica, han realitzat diverses obres que conviuran per uns dies amb les col·leccions permanents del Museu, transformant temporalment el seu discurs i la seua museografia.

La regidora de Museus de l’Ajuntament d’Onda, Encarna Ribes, ha sigut l’encarregada de donar per inaugurada esta mostra i ha aprofitat l’ocasió per a “posar en valor el paper que tenen els museus com a mitjà per a l’enriquiment cultural i com custodiadors del patrimoni”. Així mateix, Ribes ha convidat “a tots els onders i veïns de poblacions properes a venir i gaudir d’esta innovadora presentació d’obra artística, que connecta i dialoga amb l’evolució taulellera, que habitualment trobem a l’exposició permanent. A més, esta exposició té un valor afegit perquè són els nostres joves onders els creadors de noves formes artístiques”.

Les diverses obres que l’alumnat ha realitzat són una reflexió sobre les noves formes de comunicar-se de la societat, en el context d’un món globalitzat i hiperconnectat. En este gran projecte s’ha involucrat un important nombre de professorat pertanyent als departaments de Matemàtiques, Anglès, Valencià, Història, Biologia, Dibuix o d’alguns Cicles Formatius.

Leave a Reply

Your email address will not be published.