fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Prop de 100 Gegants i Cabuts protagonitzaran el X Aplec que se celebra aquest dissabte a Borriana

Prop de 100 Gegants i Cabuts protagonitzaran el X Aplec que se celebra aquest dissabte a Borriana

Un total de 17 colles procedents d’altres tants municipis participaran en la trobada que viur脿 el seu plat fort amb la cercavila de les cinc de la vesprada i que tamb茅 acollir脿 la III trobada de la Federaci贸.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, ha presentat al costat dels membres de l’Associaci贸 de Gegants i Cabuts de la ciutat la desena edici贸 de l’Aplec que anualment se celebra a la capital de la Plana Baixa. Segons ha comen莽at explicant l’edil de Cultura, 鈥渧a a ser una edici贸 m茅s que especial, ja que des de l’Associaci贸 s’ha volgut que en la desena edici贸 es convertisca en una veritable festa d’una tradici贸 que gr脿cies al treball i a l’esfor莽 de tantes persones est脿 tornant a tenir la import脿ncia que deu a la nostra ciutat鈥.

El mateix Granel ha aclarit que 鈥渁 m茅s s’ha aconseguit portar i fer coincidir el mateix dissabte la III Trobada que realitza la Federaci贸 que aglutina a totes les associacions del territori valenci脿, per la qual cosa l’espectacularitat i la festa al voltant de la tradici贸 dels 鈥済egants i cabuts鈥 est脿 m茅s que assegurada鈥.

A continuaci贸 han estat els membres de l’Associaci贸 de Gegants i Cabuts de Borriana els qui han detallat la programaci贸 del dia, que s’iniciar脿 com ha explicat Enrique Loret, amb 芦els tallers que tindran lloc en la pla莽a de la Merc猫 als quals estan convidats tots els nens i nenes que vulguen descobrir com es pot construir un 鈥渃abut鈥.

Els aconsellem que porten les seues caixes de cartr贸 i a la vesprada podran participar en la desfilada que tindr脿 lloc a partir de les cinc de la vesprada al costat de tots els participants鈥. A m茅s, Lloret ha assenyalat que 鈥渁 les dotze comen莽aran a arribar a la ciutat els 鈥済egants鈥 procedents de les poblacions que participen en l’Aplec, un moment que aconsellem no perdre’s quan comencen a muntar-se i preparar la seua participaci贸 en la desfilada鈥.

Per la seua banda, el president de l’Associaci贸 a Borriana, i des de fa uns mesos president tamb茅 de la Federaci贸 Valenciana, Carles Mart铆, ha detallat que 鈥渟eran un total de 17 agrupacions procedents de punts tan diferents com Ontinyent, Castell贸, Vila-real o els nostres amics de Rub铆, els que participen en una jornada que creiem que quedar脿 per al record a causa de l’espectacularitat de tenir als nostres carrers a m茅s de 30 gegants i al voltant de 60 cabuts. Mart铆 ha recordat que 鈥渄es de la segona edici贸 de l’Aplec les activitats se centren en La Merc猫, i estem molt satisfets d’haver arribat a aquesta desena edici贸 sabent que pr脿cticament la totalitat de colles i associacions valencianes ja han passat per la nostra ciutat, i en aquesta ocasi贸 ho tornaran a fer amb els Caballets del Corpus de Castell贸, la Tartuga d’Ontinyent o l’Aca, i els mateixos Blai i Merc猫鈥.

Si als 鈥済egants i cabuts鈥 s’afegeixen els portadors, acompanyants, dol莽ainer o tabaleters, en la desfilada que s’iniciar脿 a les cinc de la tarda participaran m茅s de 400 persones, amb el que tant Mart铆 com Granel han volgut 鈥渁nimar a acostar-se a Borriana aquest dissabte, ja que a la nostra ciutat s’ha fet 鈥渞eviscolar鈥 de tal forma aquesta tradici贸 valenciana, que estem segurs que l’espectacle ser脿 digne de presenciar鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.