fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Segueix el sorteig de la grossa de Nadal i comprova els resultats amb Diari Millars

Segueix el sorteig de la grossa de Nadal i comprova els resultats amb Diari Millars

Algunes questions importants per avui

A quina hora comença el sorteig de Nadal?

El Sorteig de Nadal se celebra en el Teatre Real de Madrid i obri les seues portes a les 8.00 hores del 22 de desembre perquè entren els espectadors. Mitja hora després es constitueix la junta que presidirà el sorteig i llavors les boles fan la seua primera aparició de la jornada. Es mostren al públic i després són transportades mecànicament en la tremuja fins als dos bombos, un de gran destinat als nombres i un altre més xicotet per als premis. A partir de les 9.00 hores els xiquets de Sant Idelfonso començaran a cantar els premis.

Quants diners em poden tocar en la Loteria de Nadal?

Hi ha 17 tipus de premis en la Loteria de Nadal 2015, des dels 400.000 euros per dècim del ‘Gros’ fins als 20 euros d’un reintegrament. Enguany la Loteria de Nadal repartirà 24,4 milions de premis. Per a aqueix dia, s’han emés 160 sèries de 100.000 bitllets cadascuna, amb una emissió que ascendeix a 3.200 milions d’euros, dels quals el 70% es destina a premis. A més del ‘Gros’, el segon premi ascendirà a 1,25 milions d’euros i el tercer és de 500.000 euros. També hi haurà dos quarts premis de 200.000 euros i vuit cinquens de 60.000 euros.

Quines diferències hi ha entre dècims, bitllets i sèries?

El dècim és el nom que reben els bitllets i suposa la desena part d’una sèrie, que és el nombre de vegades que es repeteix en cadascun dels bitllets. El bitllet són els nombres que participen en el sorteig i cadascun consta de deu dècims.

On i quan cobrar el meu premi?

Els premis es podran cobrar des de les 18.00 hores del mateix dia 22. En funció de la quantia del premi cal dirigir-se a llocs diferents. Si el premi és inferior a 3.000 euros, és possible cobrar-ho en qualsevol administració de loteries, però si és superior, s’haurà d’acudir a entitats financeres concertades o delegacions comercials de Loteries.

Com cobre una participació?

En el cas de les participacions és la persona o entitat que ha emés la participació la que ha d’abonar l’import guanyat. En tractar-se d’un contracte particular entre el comprador i l’emissor no és l’Administració de Loteria l’encarregada d’abonar el premi.

Hi ha algun termini per a cobrar-ho?

Sí. El termini màxim de pagament caduca al cap de 3 mesos.

Quant hauré de pagar a Hisenda?

Els guanys obtinguts per sorteigs estan gravades amb un 20% des del 2013, encara que estaran exemptes els premis l’import dels quals siga igual o inferior a 2.500 euros.

Un bitllet trencat té validesa?

Si està deteriorat cal presentar-ho en una administració de Loteries perquè la remeta a Loteries i Apostes de l’Estat. Després de la seua revisió donarà l’ordre de pagament si així ho considera oportú. En cas que el dècim estiga massa deteriorat i persistisquen els dubtes sobre la seua validesa, es remitent a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, que emet un informe a favor o en contra de ser pagat.

Què passa si he perdut o m’han robat el dècim?

En cas de pèrdua o robatori és imprescindible posar una denúncia davant la Policia o la Guàrdia Civil abans que se celebre el sorteig. En la denúncia ha de figurar el nombre perdut, la seua sèrie, fracció i el sorteig al qual es juga, en aquest cas el Sorteig de Nadal. Si el premi és superior a 5.000 euros, es podrà sol·licitar en el jutjat una ordre de paralització del pagament de premis. Cal remetre una còpia de la denúncia i d’aquesta sol·licitud via fax (915335136) a Loteries i Apostes de l’Estat.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.