fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Tot llest a Vinar貌s per a celebrar Sant Sebasti脿

Tot llest a Vinar貌s per a celebrar Sant Sebasti脿

L’ajuntament de Vinar貌s ha presentat avui el que ser脿 la programaci贸 de la Festivitat de Sant Sebasti脿 2016, aix铆 com la festa que se celebrar脿 la vespra del 19 a la pla莽a de l’ermita baix la nova nomenclatura de 鈥淪ant Canut鈥.

En la roda de premsa, on han comparegut el regidor de cultura, festes, tradicions i joventut, Marc Albella, aix铆 com el regidor de medi ambient i agricultura, Jordi Moliner i l’alcalde de la ciutat Enric Pla, s’ha apel路lat a l’esperit c铆vic, de conviv猫ncia i conservaci贸 de l’entorn de l’ermita. En paraules de l’alcalde la ciutat, Enric Pla, 鈥渁vui presentem el que 茅s el nou espai de l’ermita i l’enfoque que aquest equip de govern vol donar-li a aquest entorn鈥. L’alcalde afirmava que 鈥渆stem davant d’un entorn que gr脿cies al pla especial d’ocupaci贸 ha quedat en unes condicions excel路lents i que esperem que els vinarossencs s’el fessin seu i respecten com a espai d’esbarjo, esportiu, cultural i de restauraci贸鈥

La festivitat de Sant Canut es portar脿 a terme a la pla莽a de l’ermita de les 21:00 hores fins a les 03:00 hores. Una festa amenitzada pels grups Ja la Ballem, Dj Carlos Martorell i Vinar貌s Tropical Crew. Aquesta festa, on es podr脿 portar carn per torrar, comptar脿 amb un servei de bus des del palau de just铆cia tant per a pujar com per baixar.

Marc Albella afirmava el seg眉ent: 鈥渁mb aquesta nova edici贸 de Sant Sebasti脿 pretenem recuperar tradicions i tornar a arrelar amb festivitats que hav铆em perdut. Sant Canut i el repartiment dels pastissets i mistela a la pujada de la rel铆quia s贸n un exemple鈥.

A part dels tradicionals actes lit煤rgics, a partir de les 11:15 hores i a l’era de l’ermita es portar脿 a terme una recuperaci贸 hist貌rica de la dansa de dansaires. Pel que fa al repartiment de l’arr貌s, es comen莽ar脿 a repartir a les 13:30 hores, el preu del qual es destinar脿 a una causa social. La circulaci贸 d’autobusos ser脿 des de les 09:00 hores del mat铆 fins a les 17:00 hores de la tarda, amb un preu d’1 euro i mig, totalment gratu茂ta per als usuaris de la targeta daurada i amb sortida des del palau de just铆cia.

Per una altra banda, el regidor Jordi Moliner informava que 鈥渁quest any hi hauran 4 punts homologats per torrar en tot l’espai de l’ermita. Ampliem les zones per tal de torrar la carn i diversificant els bidons que tenim i posant en marxa el nou torrador que s’ha constru茂t al voltant de l’ermita鈥. Per finalitzar, el regidor agra茂a la tasca de la regidoria de serveis, aix铆 com de la brigada municipal i apel路lava a l’esperit de festa responsable i de preservaci贸 d’aquest espai natural posant com a exemple el treball que s’ha portat a terme en coordinaci贸 amb la regidoria de cultura pel que fa al poblat iber de l’ermita 鈥溍﹕ tasca de totes i tots els vinarossencs gaudir amb responsabilitat i no fer malb茅 el nostre patrimoni hist貌ric鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.