fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana celebra la segona edici贸 de la Cursa de la D贸na

Borriana celebra la segona edici贸 de la Cursa de la D贸na

M茅s de 800 persones participen en una cita que de nou ha arreplegat a trav茅s de la Fundaci贸 LeCad贸 fons per a noves recerques gen猫tiques sobre el c脿ncer de mama

La segona edici贸 de la Cursa de la Dona de Borriana ha desbordat i superat totes les expectatives que les organitzadores tenien previstes per a la cita amb l’esport i la conscienciaci贸 sobre la igualtat de g猫neres. Si el passat any van ser al voltant de 400 persones les que es van sumar a la iniciativa, en aquesta ocasi贸 les samarretes roses commemoratives de l’esdeveniment han omplert per complet bona part de l’avinguda Cardenal Taranc贸n despr茅s de comprovar com les inscripcions superaven les 800.

Ja des d’una hora abans de l’inici de la Cursa, centenars de dones es trobaven al costat de la Piscina Municipal per a participar en les activitats pr猫vies programades en l’escenari habilitat en l’eixida i meta de la prova. I a partir de les onze i alguns minuts del mat铆, les m茅s de 800 participants enfilaban l’avinguda del Port per a completar els tres quil贸metros de recorregut d’una prova on “el de menys era competir i aconseguir un lloc, sin贸 tornar a mostrar la nostra conscienciaci贸 respecte a la igualtat de g猫nere i recolzar les diferents campanyes de recerca sobre el c脿ncer de mama a la qual es destinaran els beneficis de la Cursa”, tal com explicava la regidora d’Igualtat, Maria Romero.

Al costat d’ella, les representants de la Fundaci贸 LeCad贸 que han coordinat part de l’organitzaci贸 de la prova, agra茂en “tot el treball previ de gent com el Servei Municipal d’Esports, la Federaci贸 de Comer莽, la AAVV de ve茂ns del Port o totes les dones que avui han vingut fins a ac铆 per a seguir recolzant-nos i visibilizando la lluita per la igualtat de g猫neres”. Despr茅s que la xicoteta Maria f贸ra la primera a creuar la meta, i que a poc a poc les participants anaren arribant en grups fins a la meta amb l’alegria d’haver complit una vegada m茅s amb la seua participaci贸 en la Cursa de la D贸na, ha sigut Susana P茅rez de la Fundaci贸 LeCad贸 qui ha informat des de l’escenari sobre “els m茅s de 2.500 euros que en aquesta ocasi贸 destinem a un nou estudi de l’Hospital Provincial, la recerca “Desxifrant el G茅noma del C脿ncer de Mama Hereditari”, que els seus impulsors, la Doctora Maria Fonfr铆a i el Doctor Eduardo Mart铆nez han arreplegat personalment el xec al final de la prova.

A m茅s, P茅rez ha volgut recordar que “durant sis anys hem arreplegat un total de 56.000 euros per a la lluita contra el c脿ncer de mama en dones menors de 35 anys, i ara volem col路laborar en una nova l铆nia de recerca com aquesta, per la qual cosa us agra茂m a totes la vostra pres猫ncia en aquesta segona Cursa de la Dona”. Finalment ha sigut la regidora d’Igualtat, Maria Romero, qui ha volgut “agrair la implicaci贸 i participaci贸 de tantes dones durant tot el Mes de la Dona que hem dut a terme a Borriana, i que ens anima a seguir treballant i lluitant per la igualtat total entre dones i homes”. Just al costat de l’escenari, tamb茅 han volgut estar presents les diferents representants municipals de Borriana, com les regidores Cristina Rius i Llu茂sa Monferrer que tamb茅 han completat el recorregut al costat de l’alcaldessa, Maria Josep Safont.

Leave a Reply

Your email address will not be published.