fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 aplicar脿 un repartiment objectiu de les ajudes als clubs esportius de la ciutat

Castell贸 aplicar脿 un repartiment objectiu de les ajudes als clubs esportius de la ciutat

El regidor de l’脿rea, Enric Porcar, assegura que es modificaran els criteris per tal que totes les entitats opten a les subvencions en igualtat de condicions.

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Castell贸 ha anunciat canvis en els criteris de finan莽ament i inversi贸 dels pressupostos que corresponen al Patronat. En concret, l’edil de l’脿rea, Enric Porcar, ha assegurat aquest divendres en roda de premsa que l’entitat suprimir脿 els criteris de despesa discrecional per a les ajudes als clubs de la ciutat i aplicar脿 “un repartiment objectiu de les subvencions perqu猫 totes les entitats esportives puguin acollir-se i beneficiar-se en igualtat de condicions”.

Porcar ha realitzat aquest anunci durant la roda de premsa en la qual s’han donat a con猫ixer els pressupostos del Patronat d’Esports, el que compta amb una dotaci贸 econ貌mica m茅s alta de tots els organismes municipals d’aquest tipus. Porcar ha avan莽at que l’apartat de transfer猫ncies per poder fer aportacions als clubs esportius de Castell贸 se situa en els 755.000 euros, “que es repartiran en funci贸 d’uns criteris tangibles per acabar amb el repartiment discrecional que s’havia dut a terme fins ara”.

Aix铆 mateix, el Patronat d’Esports comptar脿 amb 6,3 milions d’euros, quantitat que supera en un 6% al muntant destinat l’any 2015. Respecte a 2016, la xifra es veu incrementada en un 3%. “Creiem que els pressupostos per al Patronat d’Esports s贸n molt importants perqu猫 l’entitat contribueix a promocionar un model d’oci saludable entre tots els castellonencs”. A m茅s, del cap铆tol de personal, que suposa 2,9 milions, el regidor de l’脿rea ha destacat els objectius principals del Patronat.

En primer lloc, Porcar ha posat l’accent en l’increment de les partides destinades a millores o a manteniment. Aix铆, les calderes de les diferents instal路lacions passaran de comptar amb 9.000 euros a tenir 25.000 euros per garantir un millor funcionament. En mat猫ria de manteniment i conservaci贸 d’instal路lacions, Esports t茅 previstos 138.000 euros, quantitat superior a la de l’any passat, que era de 105.000. El Patronat tamb茅 contempla 25.000 euros per a l’adquisici贸 de material esportiu (4.000 euros m茅s que en 2016) i amb 141.000 euros per incentivar l’esport basi (que disposava de 133.000 euros en exercicis anteriors).

Les piscines municipals seran un altre dels grans beneficiaris d’aquest increment pressupostari ja que dels 151.000 euros previstos en 2016 disposaran de 166.000. En definitiva, l’apartat de transfer猫ncies comptar脿 amb un pressupost un 8,82% superior al d’anys anteriors. A m茅s, i com a novetat, el Patronat incorporar脿 46.000 euros per a inversions amb l’objectiu de poder dotar a la ciutat de propostes atractives i que siguin utilitzades per tota la ciutadania.

“Fins avui les inversions es duien a terme des de l’Ajuntament per貌 hem vist que necessitem un marge de maniobra per poder apostar per projectes que tenen molt acolliment, com 茅s el cas del gimn脿s a l’aire lliure que s’ha instal路lat darrere del poliesportiu Javier Marquina, en el Grau”, ha explicat el regidor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.