fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Circuit dels Alters posa en valor la desembocadura del Millars

El Circuit dels Alters posa en valor la desembocadura del Millars

Almassora habilita dues rutes per a c贸rrer en l鈥檈ntorn protegit del riu.

L’Ajuntament d’Almassora ha presentat el Circuit dels Alters, una ruta amb dos itineraris que travessen la desembocadura del Millars per a practicar esport en aquest entorn d’alt valor mediambiental. Una inversi贸 de 2.595 euros ha perm猫s aprofitar la xarxa de camins existent en la zona que es forma amb els sediments del riu entre cadascuna de 鈥渓es goles鈥, a escassos metres de la seua arribada al Mediterrani.

Els t猫cnics municipals incideixen que els circuits presenten unes condicions adequades perqu猫 els atletes puguen preparar-se f铆sicament, mentre que el ferm 茅s irregular i el relleu endureix la pr脿ctica. D’una banda, el circuit llarg disposa de 2.740 metres marcats amb 13 fites, mentre que el circuit curt t茅 1.100 metres i disposa de 5 fites, 4 de les quals coincideixen amb l’itinerari m茅s llarg.

Les fites s贸n peces de formig贸 prefabricat de 42 quilos que s’han disposat semisoterrades en la riba del cam铆. Estan marcades en roig i blau per a distingir el circuit que marquen. Els tra莽os senyalitzen tamb茅 12 canvis d’adre莽a en els desviaments o encreuaments de camins. Els usuaris de la ruta disposen de fites cada 200 metres en circuits que apenes compten amb desnivell en una superf铆cie diversa de terra compacta, pols fina o cudols.

La intervenci贸 ha incl貌s, a m茅s, la instal路laci贸 d’un panell informatiu de fusta en el passeig de Vora Riu, en el punt que marca l’eixida i el final del circuit. Aquest panell inclou un mapa dels circuits sobre ortofotograf铆a, gr脿fiques dels perfils de les rutes i un esment al Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars i les normes d’煤s p煤blic per a garantir el bon 煤s d’aquest entorn natural.

En aquest sentit, les recomanacions establides en el panell recorden als corredors que si porten als seus gossos han d’anar lligats i vigilar que no molesten a la resta de corredors. En el cas dels ciclistes, el consell 茅s circular amb precauci贸 i, per a tots, anar amb compte amb els vehicles a motor i respectar els camins tra莽ats, aix铆 com la fauna i la flora. Molt especialment, el panell informatiu insta als usuaris a no accedir al circuit en cas de fortes pluges o desgu脿s at猫s que es tracta d’una zona inundable.

鈥淟a creaci贸 de les rutes s’ha produ茂t sense cap modificaci贸 ni intervenci贸 sobre el ferm dels camins. Era una de les premisses que vam imposar des del primer moment, mentre que es tracta d’un espai mediambiental protegit鈥, ha indicat el responsable de Serveis P煤blics, Joan Antoni Trenco. Per a l’edil d’Esports, Xavier Trenco, 鈥渆s tracta d’una opci贸 nova per a fer exercici a l’aire lliure en una zona amb tantes possibilitats com 茅s la de la desembocadura del Millars鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.