fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló estudia acollir el Congrés Nacional de Confraries Enogastronòmiques

Castelló estudia acollir el Congrés Nacional de Confraries Enogastronòmiques

Els més de set-cents congressistes de tota Europa degusten els arrossos oferits per l’Ajuntament de Castelló i elaborats amb productes de la llotja.

L’Ajuntament de Castelló estudiarà la possibilitat que la capital de la Plana aculla el Congrés Nacional de Confraries Enogastronòmiques previst per a la pròxima primavera, segons ha anunciat la regidora d’Impuls a l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta. La responsable municipal ha fet aquestes declaracions a Lisboa, després d’abordar la qüestió amb Carlos Martín, president de la confederació europea de confraries gastronòmiques, i Ángel Martínez, vicepresident de la “Confraria de l’Arròs i la Taronja de Castelló”, associació gastronòmica que faria d’amfitriona de la trobada nacional. Els tres es troben a Portugal on CEUCO ha celebrat aquest cap de setmana el XIV Congrés Europeu de Confraries Vínicas i Gastronòmiques i en el qual precisament l’associació gastronòmica castellonenca ha rebut la distinció Aurum (Europa Excellence Enogastronomic) davant més de set-cents congressistes procedents de tot el continent.

Patricia Puerta ha destacat la important labor que realitza la “Confraria de l’Arròs i la Taronja” a l’hora de posar en valor allà on van els atractius de Castelló, tant des del punt de vista gastronòmic, com a cultural, mediambiental i festiu. Precisament en aqueixa línia, Puerta considera interessant que Castelló aculla la pròxima trobada nacional que atrauria a entre tres-cents i quatre-cents membres de les principals confraries enogastronòmiques de tota Espanya.

Aquestes trobades serveixen perquè cadascuna de les confraries expose els millors plats gastronòmics així com els seus vins i, per tant, es converteixen en un autèntic aparador per a donar a conèixer al món sencer el millor de cada zona. De fet, en aquesta ocasió, els més de set-cents assistents de tota Europa han pogut degustar tres arrossos preparats pel cuiner Ximo Boix, per encàrrec de l’Ajuntament de Castelló, sens dubte uns dels plats que més èxit han aconseguit a Portugal. Patricia Puerta ha afirmat que van ser incomptables les felicitacions rebudes per part dels assistents al Congrés, i ha destacat que fins i tot van ser elaborats amb productes portats de la pròpia llotja de Castelló, perquè “tot aquest planter d’ambaixadors de la gastronomia coneguen de primera mà els excel·lents productes que tenim en la nostra zona”. L’esforç de la delegació de la confraria desplaçada a Portugal va fer possible que els assistents degustaren en l’estand muntat per a tal efecte els productes típics de Castelló.
A Portugal s’ha anunciat a més que la trobada internacional del pròxim any, previst per a novembre, es realitzarà a Còrdova, ciutat que fa uns anys va acollir la trobada nacional i fet que posa de manifest l’interès que desperta aquesta confederació a l’hora de posar en valor els potencials atractius turístics de cada zona.

Cal recordar que un dels compromisos adquirits pel govern de l’ajuntament de Castelló des del primer moment va ser el de posar en valor el talent de Castelló i projectar totes les seues potencialitats, en tots els àmbits i en tots els fòrums on siga possible, i en aqueixa línia, participa activament en totes les iniciatives encaminades a aconseguir-ho.

Leave a Reply

Your email address will not be published.